luni, 11 ianuarie 2010

Grupul Bilderberg - Noua ordine mondiala ?



Grupul Bilderberg


Conferinta anuala a Grupului Bilderberg este categoric cea mai importanta intalnire din lume, pentru ca la ea participa in fiecare an mai multi lideri mondiali, mai multi politicieni de varf, mai multe personaje regale si lideri ai afacerilor, decat la orice alta intalnire sau eveniment, de orice gen, de oriunde. Summitul G8 si Forumurile economice mondiale sunt simple evenimente de duzina prin comparatie cu conferintele Bilderberg. Nu exista nici o alta intalnire la care sa participe conducatorii tuturor institutiilor internationale majore, precum Banca Mondiala, Fondul Monetar International, Natiunile Unite si Uniunea Europeana.

Publicul larg ar trebui sa creada ca grupul Bilderberg NU conduce lumea, dar categoric membrii acestui grup sunt oamenii care conduc lumea. Fara indoiala, lumea este controlata de un cifra restrans de oameni deosebit de bogati, care au mai multa putere decat orice guvern national, si care nu sunt alesi pe aceste pozitii. Biderberg pur si simplu ofera un cadru formal pentru ca toti acesti oameni sa se intalneasca in fiecare an.

Grupul Bilderberg nu este democratic. Membrii sai nu sunt alesi si el nu da socoteala oamenilor de pe planeta; acelasi lucru este valabil si pentru Banca Mondiala, Fondul Monetar international, Natiunile Unite, sau cele mai puternice corporatii sau banci. Si totusi, deciziile luate de aceste grupuri afecteaza fiecare fiinta umana de pe Pamant, acum si pentru multa vreme de acum inainte. din nou ceea ce este cel mai inspaimantator este totalul secret care inconjoara intalnirile Bilderberg. Atunci cand au loc, aceste superconferinte nici macar nu sunt mentionate la news. Daca atat de multe personaje importante din lume se reunesc pentru a pune la cale destinele planetei, este evident ca ar trebui date niste explicatii publicului larg. Dar nu ni se arunca decat praf in ochi asa" ca este un simplu forum de discutii!





Grupul Bilderberg a fost infiintat in 1954. Prima intalnire a avut loc in Olanda, la Osterbeek, in Hotelul Bilderberg, de unde grupul si-a luat si numele. Reuniunea a fost organizata de printul Bernhard al Ţarilor de Jos, fost ofiter SS, si de David Rockfeller. Grupul Bilderberg a devenit una din cele mai puternice retele de influenta, reunind personalitati din toate tarile, conducatori politici, economici, din lumea finantelor, a mass-mediei, din armata sau serviciile secrete, ca si cativa oameni de stiinta si profesori universitari. Datorita influentei acestui grup in domeniul economic, se afirma ca el reprezinta de fapt un original guvern mondial ocult.

Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri:

1. Cercul exterior este foarte extins. Practic peste 80% din participantii la reuniuni nu cunosc decat o parte din strategiile si scopurile reale ale organizatiei, deci fac parte din cercul exterior.

2. Comitetul director (Steering Comitee), al doilea nivel, este mult mai restrans. Acest nivel este alcatuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni si americani. Ei cunosc in proportie de 90% obiectivele si strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea si membri in CRE - Consiliul Relatiilor Externe (in engleza Council on Foreign Relations - CFR).

3. Comitetul Consultativ Bilderberg, al treilea nivel, este nucleul acestei grupari. El este alcatuit din 12 membri, singurii care cunosc in totalitate strategiile si scopurile reale ale organizatiei.

Astfel structurat, grupul Bilderberg este un veritabil guvern mondial ocult. In cursul intalnirilor care au loc o vreme pe an, pentru patru zile, in hoteluri de lux sau castele inconjurate de parcuri mari sau aflate in plina natura, se iau hotarari strategice esentiale pentru toate tarile acestei planete. Pentru mentinerea secretului se iau masuri extreme: intalnirile se desfasoara de fiecare termen in alta parte. Grupul inchiriaza integral hotelul, dar nu si angajatii hotelului, care primesc cateva zile liber. In locul acestora, este adus integral personal, de la femei de serviciu la ospatari, de la receptioneri la centraliste. De obicei, politia locala este pusa vreo in intregime la dispozitia grupului Bilderberg, si uneori este mobilizata si armata pentru a pazi locatia. In cadrul discutiilor nu se fac niciodata nici un fel de inregistrari, ci doar se fac niste note foarte telegrafice privind subiectele discutate, dar fara a se mentiona nici un nume. Indraznetii care s-au aventurat la aceste intalniri pentru a afla ce se petrece acolo au sfarsit prin a fi rapiti si torturati.

Datorita existentei unor astfel de grupari precum Bilderberg si CRE - Consiliul Relatiilor Externe, este evident ca deciziile cruciale care vizeaza toate tarile de pe glob nu sunt luate in interiorul institutiilor democratice abilitate in acest interes, ci sunt adoptate la aceste intalniri si apoi introduse in teritoriile vizate. Directiile decise de grupul Bilderberg pot viza inceputul unui razboi, initierea unei crize economice sau o perioada de extindere economica, fluctuatii monetare sau sociale, sau chiar gestionarea demografica a planetei. Aceste directii vor influenta si conditiona hotararile institutiilor subalterne cum ar fi G8 sau guvernele diferitelor tari.

Printre evenimentele puse la cale la conferintele Bilderberg se numara infiintarea Uniunii Europene (discutata chiar la prima reuniune, in 1954), razboiul din Iugoslavia, invazia Irakului, cresterea impozitelor in diferite tari. Grupul hotaraste si politica Natiunilor Unite, sau cine va castiga alegerile in diferite state.

In final vom enumera cativa din membrii grupului Bilderberg, pentru a ilustra implicarea concreta a acestora in viata economica si politica a diferitelor tari, precum si in mass-media:
- Jose Manuel Baroso, presedinte actual al Comisiei Europene, fost original-ministru al Portugaliei, membru al CRE-Consiliul Relatiilor Externe.
- Tony Blair, primul ministru al Marii Britanii
- Frits Bolkestein, comisar european
- Romano Prodi, fost presedinte al Comisiei Europene, original-ministru italian
- Jacques Santer, fost presedinte al Comisiei Europene, fost primordial-ministru al Luxemburgului
- Sir Leon Brittan, vice-presedinte al Comisiei
- Edith Cresson, fosta membra a Comisiei, fosta primordial-ministru al Frantei, fosta ministru de negot, fosta membra a directiei Schneider
- Alexandre Adler, consilier editorial la Le Figaro
- Edward Balls, consilier al Trezoreriei in Marea Britanie
- Francisco Pinto Balsemo, fost initial ministru al Portugaliei
- Nicolas Beytout, redactor sef al Les echos
-John R. Bolton, sub-secretar de stat al USA, pentru controlul armamentului si securitate internationala
- Michel Bon, fost presedinte France-Telecom
- Willy Claes, ministru de stat, Belgia
- Bertrand Collomb, presedinte Lafarge
- George A. David, presedinte Coca-Cola, Grecia
- Etienne Davignon, presedinte Societe Generale de Belgique, fondator al Mesei Rotunde Europene
- Thomas L. Friedman, scriitor de editoriale in New York Times
- Svei Gjedrem, guvernator al Bancii Centrale a Norvegiei
-Richard N. Haas, presedinte CRE - Consiliul Relatiilor Externe si director al planificarii in Departamentul de Stat USA
- Stephen Harper, seful partidului conservator, Canada
- Mervzn A. King, guvernator adjunct al Bancii Angliei
- Anna Lindh, ministru al afacerilor externe, Suedia
- Paavo Lipponen, presedinte al parlamentului, Finlanda
- Mogens Lykketoft, presedintele partidului social democrat, Danemarca
- Thommaso Padoa-Schioppa, administrator al Bancii Centrale Europene
- Anders Fogh Rasmussen, cel dintai ministru al Danemarcei
- Frack Riboud, presedinte Danone, Franta
- David Rockfeller, administrator J.P.Morgan International, USA
- Anthonz Ruis, presedinte Heineken, Olanda
- Otto Schily, ministru al afacerilor interne, Germania
- Jean Claude Trichet, guvernatorul Bancii Frantei
- James D. Wolfensohn, presedintele Bancii Mondiale, USA
- Robert Zoellick, reprezentantul USA pentru negocieri comerciale (AMI; AGCS; etc)

2 comentarii: