miercuri, 13 ianuarie 2010

Zodiacul Egiptean

Zodiacul egiptean contine 12 simboluri cu corespondenta in mitologie, fiecare fiind prezentat in detaliu. Pe baza lor se pot stabili compatibilitatile cu alte semne zodiacale, dar si trasaturi specifice fiecarui nativ care, in acest mod, poate gasi calea spre autocunoastere. [Spre deosebire de celelalte zodiace, multe semne se repeta.]

NILUL [1-7 ian.; 19-28 iun.; 1-7 sept.; 18-26 nov.]
Compatibilitati: Amon-Ra si Seth;
Culori Norocoase: rosu aprins si bleumarin
Nativul acestei zodii este un pacifist innascut, capabil sa-si mobilizeze toate fortele pentru a-si atinge idealul: cel de a contribui la stabilirea linistii universale. Detesta conflictele de orice natura si va lupta pentru a-i convinge pe oameni ca trebuie sa-si foloseasca idealurile pentru a face ca lumea sa progreseze, nu sa o distruga.

AMON-RA [8-21 ian.; 1-11 feb.]
Compatibilitati: Nilul si Horus
Culori Norocoase: galben si portocaliu
Nativul este caracterizat de o extrema generozitate, orientandu-se spre oameni, pe care incearca sa-i ajute sa se dezvolte. Inteligent si dezinteresat, incearca sa-si impartaseasca ideile si sa actioneze in asa fel incat ceilalti sa dea tot ce este mai bun din ei. Cei nascuti sub acest semn accepta cu mare dezinvoltura provocarile si schimbarile.

MOUT [22-31 ian.; 8-22 sept.]
Compatibilitati: Amon-Ra si Thot
Culori Norocoase: maro si rosu carmin
Nativul are puternice accese de melancolie preferand, adesea, sa se retraga in lumea lui onirica, acolo unde poate reflecta nestingherit asupra misterului vietii si al mortii. Dispunand de incredibile resurse sufletesti, nativul poate vedea esenta lucrurilor. Capacitatile lui de comunicare sunt practic nelimitate, dar adesea este mult prea cinic.

GEB [12-29 feb.; 20-31 aug.]
Compatibilitati: Seth si Horus
Culori Norocoase: violet si portocaliu
Sensibil si bland, este extrem de impresionabil si dispus sa-i apere pe cei dragi, chiar si cu pretul vietii. Desi modest si prietenos, adesea poate deveni un narcisist intelectual, mai ales ca e constient de propria valoare. Vanitos si neinduplecat, se implica prea mult totusi in relatiile sociale.

OSIRIS [1-10 mart.; 27 nov.- 18 dec.]
Compatibilitati: Isis si Thot
Culori Norocoase: galben si verde
Nativul acestei zodii este caracterizat de dualitate, este generos si inteligent. Pare puternic, dar in realitate este extrem de fragil, isi doreste foarte multe lucruri, dar este incapabil sa reactioneze in fata pericolelor. Singura lui problema majora este aceea ca nu stie sa ia decizii.

ISIS [11-31 mart.; 18-29 oct.; 19-31 dec.]
Compatibilitati: Thot si Osiris
Culori Norocoase: alb si albastru
Cel nascut sub ocrotirea zeitei Isis este nobil, generos, rafinat, dar in acelasi timp, un pic distant, pentru ca superioritatea se citeste in toata personalitatea sa. Este destinat sa aiba grija de ceilalti, constituind simbolul maternitatii si al fertilitatii. Gazda perfecta si prieten de nadejde, nativul va lupta pentru a-si pastra sufletul neintinat.


THOT [1-19 apr.; 8-17 nov.]
Compatibilitati: Bastet si Geb
Culori Norocoase: rosu carmin si auriu
Nativul acestei zodii este inzestrat cu multa vointa, are o mare doza de incapatanare, o personalitate puternica si nu se da batut in fata vreunui obstacol. Inteligent, erudit si curajos, este capabil sa inteleaga tot ce se intampla in jurul lui, este mereu dornic sa descopere, dar dorinta lui de a ajunge la putere prin orice mijloace il face oportunist si influentabil.

ANUBIS [8-27 mai; 29 iun.- 13 iul.]
Compatibilitati: Bastet si Isis
Culori Norocoase: maroniu si purpuriu
Inteligent si milos, gata oricand sa sara in ajutorul celor obiditi, nativul are intotdeauna tendinta de a pune raul in fata. Aceasta se poate traduce prin fatalism, neincredere in fortele proprii. Devine introvertit, iar tendintele lui de a se refugia intr-un univers personal il indeparteaza de latura practica, dar indispensabila vietii.

SETH [28 mai- 18 iun.; 28 sept.- 2 oct.
Compatibilitati: Geb si Nilul
Culori Norocoase: turcoaz si negru
Cel guvernat de zeul Seth se afla, in mod cert, sub imperiul fricii adesea nejustificate, vazand in orice interlocuitor un potential dusman care i-ar putea ameninta libertatea. Pretinde foarte mult de la ceilalti, dar aceasta pentru ca este foarte exigent cu el insusi. Ii e teribil de greu sa zaboveasca prea mult asupra unui lucru.

BASTET [14-28 iul.; 23-27 sept.; 3-17 oct.]
Compatibilitati: Horus si Sekhmett
Culori Norocoase: ocru si gri
Nativul cauta echilibrul si armonia in legaturile cu cei din jurul lui. Adesea cade prada anxietatii pentru ca isi epuizeaza energia fizica si mentala. Dar are o uimitoare capacitate de a se reface, caci are mare incredere in fortele proprii, fara insa ca aceasta sa se transforme in autosuficienta sau egocentrism. Are mare succes la reprezentatii sexului opus.

SEKHMETT [29 iul.- 11 aug.; 30 oct.- 7 nov.
Compatibilitati: Bastet si Geb
Culori Norocoase: verde si turcoaz
Nativul este un fin observator al realitatii, extreme de autoritar, avand reale virtuti telepatice, dar are un handicap major: este incapabil de a afla ce este aceea indulgenta. Incearca sa-si mentina verticalitatea morala cu orice pret, dar principiile lui ferme vin adesea in contradictie cu dorintele si nazuintele lui secrete.

odiac Egiptean: HORUS

Horus
20 aprilie - 7 mai
12 - 19 august

Este compatibil cu:
Bastet (14 - 18 iulie; 23 - 27 septembrie; 3 - 17 octombrie)
Geb (12 - 29 februarie; 20 -31 august)
Culori norocoase: rosu carmin(barbati) si auriu (femei)

Legenda spune ca Horus l-a provocat pe Seth, zeul raului si al confuziei din Egiptul de Sus, care l-a asasinat pe pe Osiris, tatal lui Horus. Acesta a razbunat moartea tatalui sau si a devenit zeul ordinii si dreptatii. De aceea faraonul in Egiptul antic devenea Horus pe pamant, stapanul celor 2 tari (Egiptul de Sus si Egiptul de Jos). Cei nascuti sub semnul de Horus isi croiesc drum in lume cu o vointa de fier. Inteligenta lor si dorinta de a invata ii face capabili sa inteleaga si sa descopere totul.

Trebuie sa-si stapanesca spiritul de rebeliune devreme, inaintea ca dorinta lor de a domina sa ii faca oportunisti. Forta psihica profunda se inclina catre un pronuntat misoginism apreciind mai mult virilitatea masculina decat ceea ce i-ar putea oferi partea feminina. Cu toate acestea ii este frica de singuratate, avand nevoie de aprecierea sexului opus

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu