joi, 28 ianuarie 2010

Top10 Experimente din 2009 !

TOP 10 EXPERIMENTE DIN 2009

10. Secretele cromozomului de grau

De cinci ori mai mare decat cel uman, genomul de grau s-a aratat a fi neasteptat de greu de descifrat. Pana de curand, cercetarile asupra acestuia incetasera din considerente de natura tehnica, insa odata cu aparitia posibilitatii segmentarii, lucrurile par sa ia o alta turnura. Primul cromozom obtinut va dezvalui in sfarsit secretele acestei cereale. Cunoasterea genomului de grau inseamna un avantaj deloc de neglijat in selectionarea noilor varietati. Problema este ca acest genom este format din sapte cromozomi, prezent fiecare in alte sase exemplare, cu o lungime de cinci ori mai mare decat cel al omului. Este constituit din 80% secvente repetate, dificil de distins una de cealalta. Oamenii de stiinta se asteapta ca anul 2009 sa aduca un nou avans in acest proiect, odata cu segmentarea cromozomului 3B, cel mai mare dintre cele sapte. Echipa internationala implicata in acest proiect a reusit deja realizarea primului pas indispensabil atingerii scopului: obtinerea hartii fizice a cromozomului.


9. Lumina ghidata artificial

Legile fizicii optice incep sa paleasca in fata noilor tehnologii, care merg pana la fabricarea lentilelor plate sau pana la invizibilitatea obiectelor. “Mai degraba un voal de invizibilitate”, a anuntat presa stiintifica, comentand rezultatele experimentelor pe care fizicienii John Pendry si David Smith, le-au inceput inca din 2006. Cei doi au reusit sa demonstreze in teorie efectele unui nou tip de materiale, metamaterialele, care ar putea curba razele electromagnetice pentru a forta un obiect sa se contorsioneze, facandu-l astfel invizibil. Iar aventura nu se opreste aici, deoarece noi aplicatii ale acestora vor fi facute publice in curand. Materialele artificiale sunt formate din motive minuscule care se repeta periodic. Aranjamentul permite modularea indicelui optic, care caracterizeaza modul de propagare al luminii. Prin fabricarea materialelor cu un indice optic inferior poate fi controlata ruta undelor electromagnetice in interior. In domeniul microundelor exista deja aplicatii: antenele ultraplate pe baza de metamateriale. “Putem controla faza undei si putem varia din punct de vedere electronic distanta intre motive, pentru a modula lungimea undei sau directia emisiei si receptiei”, a declarat Andre de Lustrac, din cadrul Institutului de Electronica Fundamentala din Orsay. Echipa sa a depus deja un brevet pentru aceasta inventie.

8. Gazele moleculare cuantice

Aproape de valoarea zero absolut, moleculele diatomice ar trebui sa releve comportamente cuantice noi. Moleculele foarte stabile, constituite din doi atomi diferiti, potasiu si rubidiul, au fost evidentiate in 2008 la temperaturi apropiate de valoarea zero absolut. In interiorul acestor molecule, electronii nu sunt repartizati intr-o maniera omogena. Unul dintre atomi poarta un surplus de sarcina electrica, iar celalalt este deficitar, ceea ce duce la formarea unui dipol electric. Moleculele interactioneaza intre ele prin intermediul legaturilor care se stabilesc intre cele doua zone, permitand realizarea masuratorilor precise asupra comportamentului unui gaz care prezinta atat proprietati cuantice, cat si interactiuni cu bataie lunga.


7. Bacteriile care trateaza obezitatea

Obezitatea este departe de a fi doar o problema de estetica. In acest moment, este una dintre afectiunile de care sufera o mare parte din populatia lumii, atingand cote alarmante in Marea Britanie si Statele Unite. Desi la prima vedere, poate parea o banalitate in comparatie cu alte boli care ucid mii de oameni, obezitatea este doar inceputul acestora. Inventarierea detaliata a bacteriilor care salasuiesc in tubul nostru digestiv deschide calea unor noi tratamente impotriva obezitatii. Proiectul urmareste intelegerea profunda a acestor bacterii si a modului in care interactioneaza cu organismul uman. Numarul lor este de 10 ori mai mare decat al celulelor din corp, si cu toate acestea, nu sunt cunoscute decat 20% pana la 30% din numarul lor total. Segmentarea genomului va furniza informatiile necesare cunoasterii lor, care va duce la o cunoastere mai buna a cauzelor obezitatii, prin furnizarea unei “carti individuale de identitate”. Aceasta va marca diferentele dintre persoanele obeze si cele cu greutati normale, facand posibila chiar si preconizarea riscului de a deveni obez.

6. Codul Neanderthal

Primul genom complet apartinand speciei inrudite cu noi este in curs de descifrare. Determinarea genelor care au jucat un rol major in evolutia omului va fi posibila prin compararea genomului nostru cu cel al speciei inrudite, Omul de Neanderthal. O echipa internationala de cercetatori, reunita la Institutul Max Planck din Leipzig a anuntat ca in urmatoarele luni ale anului 2009 va putea prezenta in premiera primul genom complet al Omului de Neanderthal. Inceput in 2007, studiul s-a concentrat pentru o perioada de timp pe ADN-ul cel mai frecvent in fosilele umane, cel din mitocondrii. Insa acesta nu contine decat 16.000 de baze, “caramizile” elementare ale ADN-ului. Genomul complet, situat in mijlocul celulelor, numara mai mult de 3,3 miliarde astfel de baze. Decodarea lor integrala a insemnat intr-o perioada o misiune imposibila, insa descoperirea in 2005 a unei noi tehnici de segmentare masiva, a facut posibil acest lucru. Daca bateria de teste sofisticate elaborate de catre echipa de cercetatori va reusi sa surmonteze anumite probleme inerente, printre care si contaminarea probelor, atunci va fi posibila elaborarea unei liste care sa contina milioane de diferente genetice intre Neanderthal si Homo Sapiens.

5. Obiectiv: Marte

Continuand succesele din 2008, anul prezent este la fel de important pentru astronomii implicati in cercetarea si studiul planetei Marte. Speranta gasirii unor forme de viata pe Planeta Rosie sta in Mars Science Laboratory, roverul american performant care va amartiza cu misiunea speciala de a detecta, preleva si analiza orice dovezi in acest sens. Primul pas va avea loc insa pe Terra si presupune alegerea unui sit care mareste sansele atingerii obiectivului. In prezent, NASA are in vedere patru locatii, iar stabilirea ei va avea loc anul acesta. Una dintre ele este Mawtrh Vallis, o vale bogata in terenuri argiloase, de cel putin 2 tipuri. Ce-a de a doua este reprezentata de craterul Gale, care se afla in muntele central, cu o inaltime de 5 kilometri. Acesta contine straturi de argila cu sulfati. A treia posibilitate de explorat este un alt crater, Holden, in care se afla sedimentele unui lac alpin cu o vechime de 3 miliarde de ani. In sfarsit, alta posibila locatie ar fi Eberswalde, delta unui fost rau, care contine argila.


4. Imunizarea impotriva Alzheimer

Vaccinurile care stimuleaza raspunsul imunitar al organismului impotriva efectelor asociate cu aceasta maladie sunt in curs de testare clinica. Cercetarile asupra bolii Alzheimer ar putea oferi in sfarsit un medicament eficace in conservarea neuronilor si a starii cognitive a pacientilor. In prezent, aproximativ 15 experimente clinice se desfasoara in tari diferite pentru a testa tratamente diverse impotriva plagilor formate la nivelul creierului, cauzate de acumularea micilor proteine, denumite peptide beta-amiloide. Una dintre piste este aceea a vaccinului curativ, care presupune injectarea in sange a peptidelor, astfel incat sistemul imunitar va produce anticorpi impotriva acestora. Alte testari aflate in curs, pleaca de la utlizarea peptidelor trunchiate, in loc de a fi introduse intregi in organism. Imunizarea pasiva consta in injectarea pacientilor cu anticorpi care lupta impotriva peptidelor beta-amiloide. Rezulatele prezentate pana in prezent au crescut simtitor sansele obtinerii primului tratament eficace impotriva Alzheimerului.

3. Crusta terestra primitiva

In golful Hudson, aflat in nordul Quebecului, se afla o regiune denumita “Centura de roci verzi Nuvvuagittuq”, care adaposteste cele mai vechi roci descoperite pe Terra. Analizele efectuate asupra continutului de neodim-144 si samariu-146 indica o vechime de 4,28 miliarde de ani. Acestea sunt complementare rocilor din mantaua primordiala identificate in Groenlanda in anul 1992. Ar putea fi de asemenea si vestigiile primei cruste terestre, formata dupa diferentierea mantalei, in urma cu aproximativ 4,4 miliarde de ani. In vara aceasta o echipa mixta americano-canadiana va efectua noi teste, care vor confirma sau infirma apartenenta acestor roci la prima crusta terestra. Un rezultat pozitiv va genera alte studii legate de atmosfera, deoarece elemente continute in aceste dovezi pretioase ar putea oferi informatii in premiera despre atmosfera din acea perioada de inceput sau chiar despre evolutia organismelor vii.

2. Nuantele de fond ale universului

In aprilie 2009, satelitul european Planck va fi lansat de la baza spatiala din Kourou, Guyana. Timp de trei ani, acesta va masura fluctuatiile de temperatura ale fondului difuz cosmologic. Miza cea mare este studierea marilor structuri ale universului, galaxiile. Avand o sensibiliatate de cel putin 20 ori mai ridicata decat predecesorul sau, WMAP, lansat in 2001, Planck va identifica o serie de parametri cosmologici, printre care viteza de expansiune, varsta exacta sau densitatea Universului.

1. Primele coliziuni ale LHC-ului

In anul 2009, cel mai puternic accelerator de particule construit vreodata a intrat pe scena mondiala a fizicii. Intrarea in functiune era programata pentru vara trecuta, iar experimentele urmatoare ar fi trebuit sa furnizeze informatii esentiale asupra gluonilor, particule care permit coeziunea quarkurilor (particule elementare care interactioneaza prin forta nucleara tare si care constituie materia barionica) in nucleul protonilor, interactionand astfel intre ele. Aceste prime coliziuni ar putea conduce la observatii asupra ipoteticelor particule, denumite supersimetrice.


luni, 18 ianuarie 2010

Nibiru-A 12 Planeta - Apocalipsa ?





Aduce Nibiru sfârşitul lumii?


În 1976, o controversată carte scrisă de Zecharia Sitchin şi intitulată “A 12-a planetă” provoca o adevărată isterie în rândul credulilor. Sitchin – care interpreta în manieră proprie străvechi texte cuneiforme sumeriene- pretindea că Homo Sapines fusese creat prin intervenţia unei rase extraterestre, numită Anunnaki, care ar fi venit pe Pământ în căutarea aurului, necesar salvării propriei planete, Nibiru. Vizitatorii ar fi plecat, după încheierea misiunii, urmând să revină cândva. Poate chiar în 2012, anul-terminus din calendarul mayaş.
* Homo Sapiens are gene…extraterestre
Teoria lui Zecharia Sitchin, potrivit căreia Anunnaki (locuitorii de pe Nibiru) au populat cândva Pământul, şi-a găsit adepţi în rândul celor care interpretau cam în acelaşi sens Biblia, mai precis Geneza, făcând corelări cu Enuma Elish, cartea creaţiei la babilonieni. Anunnaki ar fi existat pe Terra, la fel ca personajele din Sfânta Scriptură, stabilindu-se în zona de azi a Iranului, Irakului şi Egiptului şi construind totodată un centru spaţial subteran în Sinai şi două piramide, ca faruri pentru navigaţie, la Giza. După ce şi-au amestecat genele cu o rasă inferioară, Homo Erectus, dându-i naştere lui Homo Sapiens, au părăsit Terra, pentru a se întoarce pe planeta lor. Dar ar urma să se întoarcă, eveniment asociat de unii cu sfârşitul lumii, pus la rându-i în legătură cu ziua de 21 decembrie 2012, când se termină foarte precisul calenda mayaş. Să fie, oare, anticiparea implicită a coliziunii dintre Pământ şi un alt corp ceresc (poate chiar Nibiru)? Sitchin susţinea că Nibiru este o planetă cu o orbită eliptică în jurul Soarelui, care are o perioadă de orbitare ce variază între 3600 şi 3700 de ani. În 1993, prin mediile electronice încep să circule veşti alarmiste despre faptul că o planetă de 4 până la 8 ori mai mare decât Pământul se deplasează spre Terra, ameninţarea fiind identificată cu ciudata planetă Nibiru, considerată ipotetic drept cel mai mare obiect din exteriorul sistemului solar. Pe acest fond, anunţul din 2003, publicat în revista “Science et Vie”, potrivit căruia a fost observată a douăsprezecea planetă în sistemul nostru solar, a dat apă la moară celor care aşteptau Apocalipsa, bazându-se pe scrierile sumeriene unde se vorbeşte despre 12 corpuri cereşti. “Planeta X”, cum i s-a spus noii descoperite, a primit, în august 2005, indicativul: 2003-UB-313. Ea a fost însă imediat identificată cu legendara Nibiru, dat fiind că ambele ar descrie aceeaşi traiectorie eliptică, perpendiculară pe planul sistemului nostru solar.
* Misterioasa planetă a 12-a
În aceeaşi interpretare panicardă, dacă a douăsprezecea planetă, 2003-UB-313, ar fi cu adevărat Nibiru, ar însemna că pericolul se apropie vertiginos de Pământ. Adepţii teoriilor apocaliptice văd deja semne ale iminentei catastrofe în schimbările climatice, generatoare de calamităţi naturale. Asta deşi – susţine ziarul “Pravda”- textele sumeriene anticipează pozitiv evenimentul: “Marea Planetă/ Când apare ea are culoarea roşu închis/ Cerul ea îl imparte în două şi ea este Nibiru (…) Când culminează Nibiru/ Ţările vor fi în pace, iar împaraţii certaţi se vor împăca/ Iar zeii vor auzi rugăciuni şi imnuri de slavă.“ Oamenii de ştiinţă resping şi ei varianta producerii unei coliziuni interplanetare, cu consecinţe dezastruoase. Interpretările date de Sitchin textelor sumeriene au fost ironizate de somităţi în materie de arheolingvistică, care le-au catalogat drept fanteziste. Nu atât existenţa lui Nibiru a fost pusă la îndoială, cât ideea că aceasta ar fi cea de-a 12-a planetă din sistemul nostru solar. În fapt, notează universetoday.com, existenţa “Planetei X” este, deocamdată, doar teoretică, putând fi vorba de un corp ceresc care orbitează paşnic dincolo de Centura Kuiper (centura de materie primordială ce înconjoară sistemul solar, extinzându-se mult în afara acestuia, pornind de la orbita planetei Neptun. Actualmente se consideră că se află la între 30 Unităţi Astronomice şi 50 UA depărtare faţă de Soare).
* Potopul şi dispariţia Atlantidei au cauze comune
Pe seama legendarei Nibiru – denumită şi Eris, Marduk, Nemesis, Hercolubus, planeta Zeilor, Globul cu Aripi, Steaua Albastră etc- au fost puse două dezastre petrecute pe Terra: potopul lui Noe şi dispariţia Atlantidei. În consecinţă, cu asemenea bilanţ, planeta cu pricina ar urma să le facă din nou rău pământenlor, când le va ajunge prin preajmă. Şi, potrivit unor calcule, Nibiru va deveni vizibilă în anumite zone terestre chiar din acest an, pentru ca, din mai 2011, să poată fi văzută de pe întreg Pământul. Cei care se gândesc la ea cu teamă susţin că, la fiecare trecere a sa prin sistemul solar, produce mari perturbaţii ale câmpurilor electromagnetice şi gravitaţionale, deplasarea plăcilor tectonice (generând cutremure puternice), modificarea vitezei de rotaţie şi de revoluţie a Terrei, plus un strat gros de praf meteoritic care întunecă lumina Soarelui. La acestea se adaugă inversarea polilor magnetici ai Pământului, fenomen care s-a mai produs, fiind consemnat în scrierile şi inscripţiile străvechi.
* Ce mai ascunde Centura Kuiper?
Pe 18 iunie 2008, doi cercetători - Patryk Lykawka şi Tadashi Mukai, de la Universitatea din Kobe- anunţau că, potrivit calculelor lor, corpul ceresc masiv depistat în exteriorul sistemului nostru solar, orbitând la peste 100 de Unităţi Astronomice de Soare, ar putea fi o planetă, posibil mai mare decât Pluto, dar mai mică decât Pământul. “Precis e Nibiru!”, au sărit sperioşii. Numai că, îi liniştesc astronomii, fenomenul nu e unul îngrijorător, fiindcă dincolo de Centura Kuiper au mai fost depistate mai multe potenţiale planete: 2003-UB-313 (cu diametrul de 2600 km), Charon (1250 km), Quaoar (circa 1250 km) şi Sedna (1600 km). Cea dintâi, care are chiar şi o mică Lună, orbitează în jurul Soarelui în 560 de ani tereştri şi se află la 15 miliarde de kilometri de astrul ceresc. Centura în sine, formată dintr-o multitudine de roci şi obiecte metalice, prezintă caracteristici aparte, care i-au determinat pe astronomi să creadă că are în vecinătate o planetă apropiată de dimensiunile Terrei. Este exact ceea ce susţin Lykawka şi Mukai că au descoperit. Ei spun că “Planeta X” ar avea 30-70% din masa Pământului şi ar putea explica şi perturbările intervenite în orbita lui Neptun şi Uranus. Însăşi descoperirea planetei Neptun a fost urmarea calculelor matematicienilor John Couch Adams şi Urbain Le Vernier, făcute pentru a explica discrepanţele între orbitele de pe hârtie şi cele observate ale planetelor Uranus, Saturn şi Jupiter. După descoperirea lui Neptun, au rămas totuşi nişte mici discrepanţe, care au generat ideea existenţei “Planetei X”, numită astfel de Percival Lowell. Sondele spaţiale Pioneer 10, Pioneer 11, Voyager 1 şi Voyager 2 au infirmat însă existenţa “Planetei X”, aşa cum a fost prevăzută de Lowell. Traiectoriile sondelor spaţiale nu au pus în evidenţă niciun fel de influenţă care ar putea fi atribuită forţei gravitaţionale a unui alt obiect mare nedescoperit din sistemul solar.
* Anunnaki, reptilienii cu aripi
Reprezentată pe plăcuţele sumeriene sub forma unui glob cu aripi – transfigurat ulterior într-o acvilă- Nibiru ar avea, se crede, o viteză orbitală mai mare decât cea terestră, motiv pentru care timpul pe planeta respectivă ar fi dilatat. Asta ar însemna că Anunnaki – la rându-le înfăţişaţi drept oameni cu aripi şi cap de pasăre sau reptilă, asemeni Şarpelui cu pene mayaş!- trăiesc mult mai mult decât pământenii. Sunt şi voci care susţin că, la trecerea lui Nibiru prin preajma Terrei, aceasta prinde să se rotească mai repede pe orbita solară, determinând dilatarea timpului şi pentru pământeni, ceea ce ar explica de ce personajele Vechiului Testament trăiau până la 900 de ani. Ciudat este că desenele păstrate de mii de ani arată fiinţe ciudate purtând ceva pe cap (un coif, o cască?) şi altceva la mână (un ceas, un sistem de comunicare?), unele ţinând în palme un fel de vase rituale, din care pulverizează lichid sau pulbere lângă un altar deasupra căruia staţionează un cerc cu aripi ( un OZN?). Amatorii de senzaţional consideră că Anunnaki erau de fapt reptilieni, dar că le-ar fi interzis pământenilor să-i imortalizeze grafic în adevărata lor formă, motiv pentru care apar stilizaţi, ca oameni cu cap de reptilă sau de pasăre (căci veneau din cer). De altfel, scrierile sumeriene ar susţine că, la începuturi, un satelit al lui Nibiru a lovit planeta Tiamat, din care s-au format “Cerul” (centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter) şi Pământul.
* S-ar părea că nu numai Terra suferă de pe urma lui Nibiru. BBC semnala că Luna Triton a lui Neptun se încălzeşte, fenomen remarcat în 2002 şi la Pluto, de către specialiştii de la Massachusetts Institute of Technology. În plus, pe Io, satelitul lui Jupiter, s-a produs în acelaşi an o erupţie vulcanică, Marte şi Saturn ar prezenta şi ele temperaturi superioare (spune prof. Alan Aylward de la UCLA, care consideră că "studiind ce se petrece în alte atmosfere, vom afla indicii despre viitorul Terrei").

Top 10 - Scandaluri si conflicte cu tenta religioasa

Oamenii au simtit din cele mai vechi timpuri dorinta de a se raporta si se a se simti in egala masura ocrotiti de ceva Superior, Inefabil si Indescriptibil. Asa se pare ca au luat nastere religiile. Cand insa nebunia , ridicolul, grandomania, mandria, fanatismul si fenomenul sectar si- au dat loc de intalnire pe taramul religiilor lumii, scandalurile si conflictele nu au intarziat sa apara.

10.Masacrul de la Mountain Meadow (Mormonii)

Acest masacru a constat in uciderea calatorilor nevinovati dintr-un tren in apropiere de Mountain Meadows in Utah, Statele Unite, la data de 11 Septembrie 1857. Autorul oribilelor crime a fost un grup de credinciosi mormoni carora li s-au alaturat cativa amerindieni din triburile Paiute. Victimele erau emigranti din Arkansas care calatoreau spre California la scurt timp dupa inceperea Razboiului din Utah. Mormonii de pe intinsul intregului teritoriu Utah au inceput lupte impotriva armatei americane pe care o considerau drept forta invadatoare. Initial acestia au dorit sa elimine triburile de amerindieni, dar doi mormoni cu rang inalt in biserica si structurile de conducere mormone, Isaac C. Haight si John D. Lee au conceput un plan in care mormonii deghizati in amerindieni au atacat trenul urmand in final sa dea vina pe nativii Paiute. Emigrantii au ripostat un timp pana au ramas fara munitie, dupa acest episod prdandu-se mormonilor care i-au asigurat ca vor ramane in viata. Cei 120 de emigranti in randurile carora se aflau femei si copii au fost in schimb executati cu sange rece de mormonii care au dorit astfel sa curete regiunea de orice influenta straina sectei lor.


9. “Miracolul” graului (Martorii lui Iehova)

Dupa ce o serie de gazete americane au prezentat cazul unei persoane care pretindea ca a descoperit un nou tip de grau cu o productivitate mai mare decat soiurile cunoscute, gruparea Martorilor lui Iehova a crezut ca acesta este un semn de la Dumnezeu insusi care anunta Sfarsitului Lumii. Ca prima reactie, membrii sectei au cumparat o cantitate uriasa din acest grau pe care l-au oferit apoi spre vanzare la preturi exorbitante. Anuntul oficial al organizatiei era urmatorul :
“Fratele Bohnet ne scrie ca a obtinut graul minune printr-un miracol din cateva boabe care apoi in mod miraculos s-au multiplicat. El doreste sa vanda graul miraculos numai catre cititorii piosi ai Turnului de Veghe (Oficiosul Martorilor lui Iehova) la pretul special de 1$ cateva sute de grame.”
Bineinteles ca acest grau nu era miraculos de fel, avand in schimb toate caracteristicile unor boabe de grau obisnuite.

8.Autoflagelarea (Catolicism)

Practica autoflagelarii a cunoscut o larga raspandire nu doar in cadrul diverselor ordine de calugari si maici din cadrul Bisericii Catolice, ci si pentru multi credinciosi. Si unii si altii credeau ca prin bataile cu biciul pe care si le administrau cel mai adesea singuri pe spate si umeri, isi mai ardeau astfel din pacate. Aceasta credinta a apelat cel mai adesea la bice din piele, lanturi, nuiele spinoase si bice cu bile metalice, toate fiind considerate printre cele mai bune unelte purificatoare pe care adeptul cel prea impovarat de pacate le putea folosi. In cadrul unor practice religioase din Filipine, multi credinciosi accepta sa fie biciuiti in preajma Pastelui Catolic, pentru ca in opinia lor s-ar apropia astfel mai mult de chinurile si trairile Matuitorului.

7. Povestea Aishei (Islam)

Aisha este numele celei mai tinere neveste a profetului Mohamed, fondatorul religiei islamice. La Varsta de doar 6 ani Aisha a devenit cea de-a 11 (sau a 13-a, depinde de surse) sotie a profetului Mohamed. In timp ce majoritatea musulmanilor nu vad nimic scandalos in acest aspect, restul non-islamicilor sunt stupefiati de acest fapt istoric. In traditiile islamice se crede ca multe dintre relatarile referitoare la viata si activitatea profetului Mohamed au parvenit prin intermediul Aishei. Tot conform acestor traditii se pare ca Aisha a fost sotia favorita a lui Mohamed.

6. Fondarea cultului Baptist (Baptism)

John Smith fondatorul Bisericii Baptiste s-a hotarat intr-o buna zi sa se dezica de insusi cultul creat de el si a decis sa imbratiseze cultul Menonit. In ciuda faptului ca Biserica fondata de el a suprevietuit si chiar si a marit numarul de enoriasi. John Smith si-a petrecut restul vietii incercand sa-si convinga fostii credinciosi sa abandoneze Biserica Baptista si sa i se alature in cadrul congregatiei Menonite.

5.Cazul Lisa McPherson (Cultul Scientologic)

Lisa Mc Pherson (10 Februarie 1959 - 5 Decembrie 1995) a fost o membra a comunitatii scientologice care a murit datorita unui embolism pulmonar, in timp ce se afla sub grija Flag Service Organization, o ramura a cultului scientologic. Moartea sa a dus la declansarea unei anchete in urma careia cultul scientologic a fost acuzat de abuz si neglijenta in tratarea unui adult suferind si de asemeni de practicarea medicinei fara licenta. Acuzele asupra cultului scientologic au fost retrase dupa ce o comisie medicala statala a declarat la data de 13 Iunie 2000 ca decesul Lisei a survenit din cauze “necunoscute” sau in urma unui “accident” Un nou proces civil a fost declansat de familia Lisei impotriva cultului scientologic la data de 24 Mai 2004. Procesul continua inca…

4.Sfarsitul Lumii Reloaded (Martorii lui Iehova)

Anul 1914 a fost dat ca fiind ultimul an al planetei Pamant de catre secta Martorii Lui Iehova. Ei s-au bazat in acesta falsa profetie pe interpretarile personale ala capitolului 4 din Cartea lui Daniel din Vechiul Testament. Cum anul 1914 a trecut fara sa aduca Armaghedonul dupa el, conducatorii sectei au anuntat credinciosii ca acesta nu a fost decat un test si ca este de datoria lor sa se pregateasca pe viitor. Urmatorul an selectat a fost 1925 care a trecut la randu-i fara ca Armaghedonul sa-i arda pe pacatosi iar Martorii lui Iehova sa purceada glorios spre Ceruri…
Urmatorul an insarcinat cu infama misiune de a duce Sfarsitul Lumii a fost nevinovatul an 1975. Pentru acesta “profetie” credinciosii iehovisti credeau ca in acest an se implinesc fix 6 000 de ani de la crearea lui Adam, undeva prin apropierea anului 4000 i.e.n. Datorita lipsei de seriozitate a Sfarsitului Lumii, Martorii lui Iehova considera in prezent ca mult asteptatul eveniment va avea loc exact in anul in care se implinesc 6 000 de ani de la crearea Evei, an care, din fericire, nu a fost inca calculat…

3. Cartea lui Abraham (Mormonii)

Asa zisa Carte a lui Abraham este considerat de mormoni ca fiind scrisa de catre profetul Abraham cu propria - mana si transmisa strict mormonilor. In anul 1835 fondatorul acestui cult a anuntat ca ingerii i-au trimis textul respectiv scris pe mai multe pergamente. Dupa ce textele au fost copiate si declarate drept cartea de capatai a cultului mormon, manuscrisele respective scrise de ingeri au disparut brusc. Pana in anul 1966 nu s-a mai stiut nimic de ele, in acel an manuscrisele originale fiind descoperite in Muzeul Metropolitan din New York. Dupa o analiza amanuntita manuscrisele respective s-au dovedit a fi niste utentice bucati de papirusuri egiptene ajunse nu se stie cum in posesia fondatorului cultului. Dupa expunerea acestei fraude, un numar mare de mormoni a parasit cultul. Subiectul este si in prezent intens discutat intre membrii cultului mormon.

2.Despre Evrei si minciunile lor (Luteranism)

Din nefericire fondatorul protestantismului, Martin Luther a fost printre altele un bigot si un antisemit notoriu. In cea mai faimoasa lucrare a sa referitoare la iudaism scrisa in anul 1543, Martin Luther nu se da in laturi de la ineptii periculoase de genul :
“ Popor hot si incapatanat, asta sunt ei, in nici un caz evreii nu sunt poporul lui Dumnezeu. Iar mostenirea si legile dupa care traiesc trebuie considerate drept mizerii. Ei sunt plini de excrementele diavolului in care se scalda ca niste porci, iar sinagogile lor sunt locuri ale urii si ale raului”
Nici chiar Adolf Hitler nu a avut astfel de dizertatii…Teribilele scrieri au servit drept surse de inspiratie si justificari absurde pentru generatii intregi de antisemiti.

1.Inchizitia (Catolicism)

Institutia medievala a inchizitiei a fost varful de lance al catolicismului timp de sute de ani. Aparuta in anul 1184 a fost responsabila de zeci de mii de acuzari si executii asupra oricui era banuit de orice forma de erezie sau idee neconforma perceptelor Bisericii Catolice. Primele executii in masa a unor intregi comunitati umane au avut loc atunci cand miscarile Catarilor si Waldenzilor din sudul Frantei si nordul Italiei au fost exterminate. Folosirea pe scara larga a torturii a fost folosita incepand cu anul 1252, cand papa Inocent al IV-lea a autorizat acesta practica sinistra printr-o bula papala intitulata Ad extirpanda. Institutia Inchiztiei este inca activa si in zilele noastre sub numele de Congregatia pentru Doctrina si Credinta. Inainte de a deveni papa, Cardinalul Ratzinger era conducatorul acestei organizatii.

sâmbătă, 16 ianuarie 2010

Fenomenul Tunguska - Tesla sau Extraterestrii ?

Fenomenul Tunguska - Fulgerul Globular al lui Tesla sau Extraterestrii ?

În zorii zilei de 30 iunie 1908 , marinarii de cart de pe câteva nave care pluteau pe Oceanul Indian observara un obiect urias care descria o larga traiectorie pe bolta cereasca , îndreptându-se catre Asia .


Caravanele care strabateau desertul Gobi si regiunile de nord-vest ale Chinei s-au oprit o clipa din drumul lor ; oamenii si-au ridicat privirile , surprinsi si înfricosati , la trecerea globului de foc , care (dupa calculele stabilite ulterior) probabil ca dezvoltase la suprafata sa o caldura de aproximativ 3000 °C .În satele si micile târguri din centrul Siberiei , oamenii au fost îngroziti de suieratul asurzitor al ciudatului obiect ceresc . La ora 7,17 , platoul siberian central , situat în apropiere de râul Tunguska Pietroasa s-a cutremurat sub impactul unei explozii atât de puternice , încât centrul seismografic din Irkutsk situat la aproape 900 km la sud , a înregistrat oscilatii de proportiile unui cutremur de grad înalt (4-5 Richter) .


La impactul ciudatului obiect cosmic cu pamântul , tâsneste o uriasa jerba de foc apoi o unda de soc se propaga în aerul înconjurator, pâna la distante de 700-800 . km În acelasi timp , un suvoi fierbinte matura dealurile împadurite ale taigalei , arzând vârfurile înalte ale coniferelor si producând incendii care au durat zilz în sir . Mii de copaci sunt doborâti , colibe ale nomazilor sunt maturate pur si simplu de pe suprafata pamântului , se înregistreaza victime în rândul oamenilor si animalelor din împrejurimi . Rafalele de vânt care au zguduit usile si ferestrele locuintelor s-au resimtit si în localitati situate pâna la o distanta de 600 kmMase întunecate de nori grosi s-au ridicat pâna la 20 de kilometri deasupra regiunii Tunguska , dând apoi nastere unei ciudate ploi negre .Vreme de ore în sir , undele provocate de explozie s-au propagat în toate directiile , fiind înregistrate la distante foarte mari , ca de pilda în Anglia , la Greenwich . La mari altitudini a fost de asemenea observat un fenomen neobisnuit , nori de argint , masivi , radiind o luminiscenta ciudata .Din Peninsula Scandinava si pâna în Siberia , lumina a fost atât de intensa în perioada imediat urmatoare încât a fost posibil sa se faca fotografii în miez de noapte . Vreme de câteva saptamâni , pe cerul Europei au fost observati nori de praf si o neobisnuita luminozitate nocturna care se manifesta pâna la latitudini cum ar fi cele ale Spaniei.



Fireste ca astazi , dupa atâtia ani , puterea exploziei din regiunea Tunguska este greu de calculat , dar oamenii de stiinta sunt de acord ca unicul criteriu de comparatie îl; constituie exploziile din era noastra atomica . nostru , singurii care s-au încumetat sa se aventureze pâna la locul exploziei au fost crescatorii de reni tungusi si vânatorii . Primul care este interesat întradevar de acest fenomen si încearca sa organizeze o expeditie de documentare este cercetatorl rus Leonid Kulik , pe atunci în vârsta de 38 de ani . Kulik era intrigat mai ales de acea forma de tub prin care satenii descriau obiectul cosmic deoarece nu prea corespundea aspectului pe care îl putea avea un meteorit în traiectoria sa .De asemenea nici norii de fum si nici flacara ca o limba bifurcata nu aveau ce cauta în descrierea unui meteorit , în afara de cazul ca impactul provocase un incendiu de mari proportii in taiga , ceea ce iarasi era greu de presupus , având în vedere ca în acea perioada a anului solul mustea de apa si , practic , mare parte a regiunii se transformase într-o mlastina.

Facând cercetari în colectiile de ziare vechi , Kulik reusi sa schiteze un fel de portret al obiectului , desi majoritatea martorilor oculari se contraziceau sau chiar înflorisera declaratiile . Un lucru era sigur : daca fusese un meteorit , atunci acesta trebuie ca avusese proportii gigantice , era fara îndoiala cel mai mare meteorit cazut vreodata în Rusia si poate pe întregul Pamânt , caci altfel nu se pot explica puternicele cutremure înregistrate la acea data.
În anii care au urmat , dosarul Tunguska s-a îngrosat cu numeroase file noi . S-a stabilit ca puternica explozie a avut loc la nord-est de Kansk , undeva în bazinul râului Tunguska Pietroasa , desi aceste încercari s-au lovit de rezistenta unor localnici superstitiosi . În ochii tungusilor meteoritul era un obiect sacru si de aceea ei au ascuns cu grija , mult timp , locul în care a cazut .
Cercetarile efectuate au dus la concluzia ca efectele exploziei au fost vazute sau auzit pe o arie cuprinzând aproape un milion de kilometri patrati . A.Voznesenki credea ca explozia nu a fost produsa de un singur meteorit , ci mai degraba de un grup care pe masura ce înainta se desfacea din manunchi .


În februarie 1927 , Kulik porneste a doua expeditie si calatoreste pâna la 13 aprilie când observa primele semne ale exploziei de la 1908: de-a lungul vaii Makirta , cât vedeai cu ochii , malurile erau acoperite cu trunchiuri rasturnate de mesteceni si de pini doborâti de explozie .



Pe masura ce grupul înainta spre nord-vest , numarul copacilor smulsi din radacini crestea , toti cu vârfurile îndreptate spre sud sau sud-est. Radacinile smulse din sol se înaltau monstruase , ramurile erau dezgolite de frunze . În general urmele aratau ca focul pornise subit , cu mare intensitate si pe o arie foarte larga . Cu cât se apropia mai mult de centrul exploziei , Kulik vazu cu uimire ca încep treptat sa apara , printre trunchiurile doborâte , copaci care ramasesera în picioare .



Iar acolo unde, dupa calculele lui , trebuia sa se afle epicentrul impactului , nimeri într-o padure obisnuita pentru acea regiune , cu copaci având radacinile adânc înfipte în sol , numai ramurile fusesera smulse si scoarta jupuita de pe trunchiuri de parca era o padure de stâlpi de telegraf . Iata deci cum marele crater prezis de Kulik si alti cercetatori , pur si simplu nu exista . De asemenea si încercarea de a gasi unele fragmente meteorice s-a soldat tot cu un esec .
Prima parere diferita de a lui Kulik a venit în 1930 de la doi specialisti de prestigiu care au emis ipoteza ca obiectul cazut în taiga nu era meteorit ci o cometa alcatuita din corpuri gazoase , ceea ce ar explica de ce n-ar lasa urme metalice dupa caderea ei . În privinta fortei dezvoltate de explozie s-a opinat pentru 10-30 megatone TNT . Totusi , ipoteza cometei nu explica satisfacator toate fenomenele care au însotit marea explozie .


Peste aproape un deceniu , un prieten al lui Kulik emite o alta ipoteza , si anume ca meteoritul nu a explodat pe suprafata solului , ci în aer , deasupra oceanului .
Predecesorul lui Kulik , Aleksandr Kazantev , viziteaza Hirosima la scurt timp dupa iesirea Japoniei din razboi. Aici el descopera numeroase si uimitoare similitudini cu fenomenul Tunguska : padurea de stâlpi de telegraf( bomba explodase la 550 m deasupra solului) , norul negru , ploaia neagra , forta uriasa. Asadar explozia unei bombe nucleare în 1908 ??
Mai recent , oamenii de stiinta din numeroase tari au cautat o explicatie în domeniul fizicii teoretice . S-au conturat în aceasta privinta doua directii: marea explozie din taiga a fost provocata fie de un mic corp de antimaterie , fie de o asa-zisa gaura neagra .


Conform datelor fizicii teoretice , antimateria singura e stabila , dar în contact cu materia se anihileaza , degajând cantitati imense de energie si disparând fara a lasa nici o urma , ceea ce ar explica absenta craterului si materialului meteoric. Ce nu explica ipoteza este luminozitatea sau aspectul tubular si de ce nu a explodat antimateria chiar la intrarea în atmosfera .
În ceea ce priveste gaura neagra , se presupune ca aceasta a strabatut planeta ca un proiectil , iesind pe partea cealalta si pierzându-se în cosmos . Gaurile negre exista peste tot în univers , pot avea greutati de miliarde de tone si mase atomice ceea ce ar explica de asemenea absenta craterului. Totusi o gaura neagra ar fi lasat în urma o radioactivitate ridicata , nedescoperita însa de nimeni si nici ea nu explica forma obiectului .
În ultimii ani unii autori au reluat ipoteze mai vechi , presupunând ca a fost vorba chiar de o nava cosmica cu o grava avarie la motoare ce s-ar fi prabusit în acel loc .
Fiecare dintre aceste ipoteze are argumente pro si contra , asa ca iata-ne la sfârsitul deceniului al 9-lea ajunsi acolo de unde plecasem. În ciuda faptului ca s-a bucurat de atentia unora dintre cei mai prestigiosi oameni de stiinta , marea explozie din regiunea Tunguska ramâne totusi o enigma .

vineri, 15 ianuarie 2010

Intunecarea globala -Mai temuta decat incalzirea globala?

Intunecarea globala este un termen mai putin cunoscut decat incalzirea globala, dar asta nu inseamna ca este mai putin periculos. Fenomenul este creat de reducerea graduala a cantitatii de lumina care ajunge la suprafata Pamantului, observata de-a lungul catorva decade, de cand au inceput masuratorile sistematice in anii ’50. Se crede ca se datoreaza cresterii numarului de particule poluante (fum, praf etc) eliberate in atmosfera prin activitati umane. Efectul variaza de la o locatie la alta, dar global cantitatea de lumina care atinge suprafata Pamantului a scazut cu 4% intre 1960 si 1990. Intunecarea globala creeaza un efect de racire asupra Pamantului care ar fi putut masca partial efectul de sera si al incalzirii globale. Acest lucru il face deosebit de periculos.
Un video destul de lung , desoebit de interesant dar in acelas timp trist :


Din cate am citit reiese ca efectul de intunecare globala este dat de topirea ghetii care reflecta razele solare.
Se crede ca intunecarea globala se datoreaza prezentei marite de particule de aerosoli din atmosfera cauzata de actiunile umane.Aerosoli si celalalte particole abosrb energia sorala si reflecta lumina soarelui inapoi in spatiu.Poluatia poate devenii nociva si pentru picaturile de ploaie.Picaturile de apa din nori pot devenii nuclee pentru particulele poluante.Poluatia crescuta cauzeaza mai multe particule si proportional cu aceasta creaza o ploaie cu nori mai multi si picaturi mai mici.Picaturile mai mici de ploaie fac norii mai reflectorizanti ,asa ca mai multa lumina este reflectata inapoi in spatiu ,iar foarte putina ajunge pe suprafata pamantului.In principiu , aceste picaturi de ploaie fac precipitatile la nivel mondial sa scada.
Da stiu , pare trist , chiar este ! Cu totii ne temem ca acest frumos paradis care il parazitam poate disparea, cu timpul, intr-o buna zi.Cu toti vorbim despre ecologie , dar toti mergem cu masinile , toti aruncam gunoaiele unde ne vine, foarte multi dintre noi isi arunca deseurile si gunoaiele in padure cand se duc sa faca un gratar , iar pun pariu ca nici unul dintre noi nu isi pune uleiul in recipiente speciale dupa ce gateste cu el ci toti il arunca in chiuveta.DESCHIDE OCHII ! IA ATITUDINE ! CU O FLOARE NU SE FACE PRIMIAVARA , DAR CU 2 DA !

joi, 14 ianuarie 2010

20 De Conspiratii Funny

Un top mai ciudat...sau mai putin ciudat...depinde de fiecare in parte..eu sunt cam sceptic in privinta acestor lucruri,mi`am expus si parerea mea,dar...potrivit miturilor si legendelor, fiecare afirmatie are un fundament temeinic,sau cel putin...asa se spune :)) ....Enjoy !


1.Oamenii cartita - In subteranele tuturor oraselor mari din lume traiesc oameni cartita care si-au creat propria societate si asteapta ziua in care vor reveni la suprafata pentru a cuceri lumea. Oamenii cartita au fost candva oameni normali insa s-au retras in subterane din cauza saraciei sau a diformitatilor iar acum traiesc organizati in triburi care fura electricitate si vaneaza sobolani. In Romania oamenii cartita sunt cunoscuti de cand lumea si pamantul, ei iesind la suprafata doar pentru a-si improspata proviziile de aurolac. - NEVEROSIMIL

2.Barak Obama - Barack Obama este negru, chinez, evreu, musulman, tigan, ungur si uneori irlandez. Barack Obama este android, omul arabilor, antichristul, o clona, extraterestru, reptilian, comunist, republican. Barack Obama isi doreste sa cucereasca lumea, sa saraceasca America, sa asupreasca albii, sa declare dictatura si sa construiasca o baza pe luna. - NEVEROSIMIL

3.Mesaje subliminale in cantece si reclame - Conspiratia mesajelor subliminale din cantece sau reclame afirma ca forte corporatiste oculte incearca sa spele mintea ascultatorilor/privitorilor intoxicandu-i cu indemnuri dintre cele mai variate: de la "cumpara mai mult" pana la "omoara pisici negre". Legenda spune ca ruland anumite melodii invers poate fi ascultat chiar Satan in persoana recitand poezii sau citind retete gastronomice. Nimeni nu a fost inca suficient de curajos ca sa afle ce mesaj tenebros ascunde melodia "Dragostea din tei" a trupei O-zone. -NEVEROSIMIL

4.Ciara e barbat - Pe mai multe site-uri ale fanilor celebrei
cantarete americane au aparut zvonuri potrivit carora diva ar fi de fapt un div sau in cel mai bun caz un hermafrodit smecher. Incredibila poveste pare sa origineze dintr-o declaratie la betie a vedetei care a marturisit ca e gay. Conform martorilor oculari Ciara ar fi fugit apoi repede la baie ca sa isi compare dimensiunile cu cele ale membrilor echipei de filmare. - PLAUZIBIL

5.
Macanitul ratelor nu are ecou - Nimeni nu stie de ce, dar se pare ca ratele intradevar nu au ecou. Dubiosenia ratelor este un fapt demonstrat de oamenii de stiinta care au dus mai multe rate intr-un canion si apoi le-au tras de coada fara niciun rezultat. Lipsa de ecou a ratelor pare la prima vedere un fapt banal, dar cine poate sti ce secret tenebros ascunde in spatele sau Donald Duck, avand in vedere ca mama natura nu lasa nimic la voia intamplarii. VEROSIMIL

6.Asasinarea lui John Lennon - Ultima teorie referitoare la asasinarea lui John Lennon afirma ca acesta a fost ucis de catre mafioti cubanezi la ordinele Partidului Republican si ale lui Richard Nixon. Lennon a devenit o vendetta personala pentru Nixon dupa ce si-a dedicat viata boicotarii razboiul din Vietnam si dupa ce a inscenat sau nu moartea lui Paul Mcarthney. VEROSIMIL

7.Cipuri implantate in cap - Nu o singura data, cetateni din diferite puncte de pe glob au raportat rapiri misterioase urmate de experimente medicale stranii si incheiate cu implantarea unor cipuri de supraveghere. Printr-o coincidenta stranie, majoritatea victimelor spun ca adora sa combine bauturile, sa faca sex cu straini si sa adoarma apoi in timp ce se uita la Zona crepusculara. - NEVEROSIMIL

8.Fratia benzinii - Conform acestei teori, marile companii producatoare de masini s-au aliat cu industria petrolului, sub tutela guvernului secret mondial, pentru a impiedica iesirea pe piata a unor modele de masini total nepoluante care functioneaza pe baza de hidrogen. Desi tehnologia ar exista, adeptii teoriei conspiratiei spun ca ea este sistematic sabotata de cartelul petroluluic are se teme de o eventuala pierdere a influentei detinute. - VEROSIMIL

9.Codurile de bare - Desi nu s-a cazut inca la intelegere daca sunt mijloace de monitorizare a populatiei de catre un guvern secret sau pur si simplu semne satanice, codurile de bare fascineaza publicul alrg prin paralelismul perfect al dungulitelor negre. S-ar putea ca numarul bestiei, 666 sa fie intradevar criptat in ele, la fel de bine insa s-ar putea sa fie vorba doar de supa de pui. - VEROSIMIL

10.Marea conspiratie reptiliana - Potrivit reporterului BBC David Icke, dar si celebrului Lorin Fortuna, adevarata forta din spatele conspiratiei generale ce incearca sa manipuleze si controleze umanitatea este rasa reptiliana. Avand in realitate peste 2 metri inaltime, pielea verde si gingivita, reptilienii vin din galaxia Alfa Draconis si au nevoie de sange ca sa-si pastreze aspectul uman. Daca adaugam si faptul ca reptilienii au membrii de seama printre liderii mondiali (Bill Clinton, Barak Obama, George Bush, printesa Diana) putem spune cu siguranta ca situatia e maro. Singurul care ne-ar putea salva acum este presedintele Traian Basescu, din pacate el face parte din raza balaurienilor de balta care pasc. - NEVEROSIMIL DAR PLAUZIBIL , SUNT NEDUMERIT IN LEGATURA CU ACEASTA FANTEZIE !

11.Stefan cel Mare este rodul imaginatiei noastre - Una dintre cele mai interesante teorii conspirative ii apartine lui Heribert Illing care sustine ca o buna parte din Evul Mediu nu a existat cu adevarat. In opinia domnului Illing toate povestile despre respectiva perioada sunt opera unor istorici cu imaginatie mult prea bogata iar toate dovezile arheologice nu sunt altceva decat falsuri evidente. Intr-un mod total neasteptat, dar logic dintr-un anumit punct de vedere, majoritatea istoricilor care nu locuiesc pe strada, tind s anu fie de acord cu teoria lui illing. - VEROSIMIL

12.Fontul Wingdings - Lansat in 1992, impreuna cu sistemul de operare Windows 3.11, fontul wingdings, care este alcatuit dintr-o varietate de semne fara niciun sens, a stranit controverse inca de la inceput. Astfel, transpuse in wingdings, initialele orasului New York, sunt reprezentate prin: cap de mort, steaua lui david, semnul ok, asociere ce nu s-a dovedit tocmai ok pentru membrii comunitatii evreiesti din New York. Microsoft a negat vehement orice intentie. - VEROSIMIL

13.Americanii nu au fost niciodata pe luna - Una dintre cele mai cunoscute teorii ale conspiratiei este aceea care afirma ca americanii nu au ajuns niciodata pe luna, intreaga misiune Apollo 11 fiind o imensa farsa filmata in desertul Nevada de catre CIA, pentru a da peste nas mult mai avansatilor rusi. Printre argumentele sustinatorilor acestei teori se numara: radiatiile din spatiu care i-ar fi omorat cu siguranta pe astronauti; pozele, care pe langa rezolutia suspect de mare, prezinta anomali precum lipsa stelelor sau fundalurile identice; caldura de pe luna, care ar fi topit cu siguranta aparatul foto;lipsa unui crater care sa ateste aterizarea; steagul miscat de vant, in ciuda lipsei acestui fenomen pe suprsafata lunii. - FOARTE ADEVARAT !

14.Baza nazista de pe luna - Daca americanii nu au fost niciodata pe luna, atunci nazistii se pare ca au ajuns acolo inca din 1942, moment in care au pus si piatra de temelie a unei baze permanente. De asemenea, adeptii misticismului nazist sunt de parere ca inainte sa-si insceneze moartea sis a se retraga pe luna ca sa croseteze, Hitler a dat mana personal cu peste 6 rase extraterestre, inclusiv maleficii reptilieni. - Povesti de seara

15.KFC ii face pe negri impotenti - Nu o singura data s-a afirmat ca franciza Kentucky Fried Chicken (KFC) este detinuta in secret de grupuri sudiste de extrema dreapta precum Ku-Klux-Klan. Astfel, toate produsele din pui ale companiei sunt impregnate cu un drog puternic care provoaca impotenta, insa numai la barbatii afro-americani! In mod ironic KFC este detinut chiar de un afro-american. - Plauzibil , dupa o saptamana de mancat regulat la kfc (odata pe zi) eu si cu inca 2 prieteni , am luat fiecare in greutate in jur de 2 kg.Totul este posibil.Pui crescuti in eprubeta facuti fara oase speciali pt kfc.Deci ii mai crezi pe cuvant ?

16.Israelienii incerca sa le corupa sexual pe fetele palestiniene cu guma de mestecat - Aceasta e concluzia stralucita trasa de autoritatile palestiniene dupa analiza chimica a unui tip special de guma de mestecat foarte popular printre palestinieni. Conform testelor, guma continea cantitati ridicate de progesteron (hormon responsabil pentru stimularea apetitului sexual si pentru reducerea sanselor de sarcina). Peste 200 de tone de guma de mestecat de provenienta israeliana au fost confiscate si distruse. -LOL ! - Plauzibil - tot ce e posibil.

17.Comentariile negative de pe Youtube sunt opera teroristilor - Conform acestei teori, aparute recent, valul de comentarii negative si injurioase care apare aproape automat pe YouTube, la orice filmulet cu soldati americani sau cu bombe cazand pe constructii civile, este strict opera teroristilor arabi care incearca sa scada moralul publicului american. -Mai ales alea anti-manele sau anti-rock ! Acolo au loc cele mai mari razboaie.

18.Ion Iliescu nu exista - Oricat de ciudat ar parea, nu exista nicio persoana care sa se poata lauda ca l-a vazut pe Ion Iliescu in carne si oase. De cele mai multe ori el comunica cu oamenii prin telefon, blog sau televizor insa niciodata in persoana. Datorita acestui comportament bizar exista exponenti ai ideii ca Ion Iliescu este un personaj fictiv creat pentru a manipula opinia publica. - Plauzibil,nu stiu , ma gandeam ca poate era vreun extraterestru reptilian menit pe acest pamant sa ne suga creierele si sa conspire cu minerii impotriva populatiei.

19.Andreea Esca este o holograma - La fel ca si Ion Iliescu Andreea Esca este o persoana care apare strict la televizor, singurele informatii pe care le avem despre ea fiind salariul obscen si viata de familie idilica. Prea idilica ar spune unii. Indeajuns de suspect incat sa putem crede in existenta Andreei doar ca o holograma caruia Adrian Sarbu ii imprumuta buzele.-Plauzibil , si eu m-am gandit la acest lucru.

20.Times.ro face parte din trustul franc-masonic al lui Dinu Patriciu inoculand populatia cu povesti conspirative menite sa ascunda adevarata conspiratie care se desfasoara chiar in fata voastra: de ce nu sunt vazuti niciodata impreuna Adrian Nastase si Tamara Buciuceanu?! - Mare mason Dinu Patriciu ! - Unul care poate face presedintele sa planga ! HALAL TARA !

miercuri, 13 ianuarie 2010

Top 10 Cele mai mari conspiratii

TOP 10 CONSPIRATII !

S-ar putea ca toti cei care cred in conspiratii sa nu se teama de ele, ci sa doreasca existenta lor; s-ar putea ca ei sa nu doreasca sa accepte tezele scepticilor si sa descopere ori sa inventeze conjuratii tocmai pentru ca au nevoie de ele. Fara Dumnezeu si fara conspiratii, fara superiorii oculti de care vorbeau masonii germani din secolul al XVIII-lea, fara batranii intelepti ai Sionului, fara Clubul Bilderberg, fara stapanii lumii, fara diavol, cei mai multi dintre noi ne aflam singuri in fata unei lumi de neinteles, nu ne dam seama ce se intampla, suntem orfani. Stapanii lumii sunt rai si egoisti, dar ce ar fi daca nu ar exista? Daca nu ar exista un plan, istoria ar deveni lipsita de sens, iar accidentul, intamplarea, avaritia, iresponsabilitatea si stupiditatea ar domni peste specia noastra. Daca stapanii lumii nu ar exista, nu numai ca am fi singuri, dar, mai mult, am fi raspunzatori de destinul nostru, iar aceasta este o povara grea, pe care nu toata lumea ar fi dispusa sa si-o asume. A fost nevoie de doua veacuri pentru a incepe sa acceptam existenta lui Dumnezeu, dar ce ne ramane daca nu exista nici diavolul?


10.Marile companii petroliere impiedica de peste 100 de ani dezvoltarea masinii electrice
Cel mai concis, aceasta teorie a conspiratiei este expusa in excelentul film documentar Who Killed the Electric Car? din 2006, in care se lanseaza ipoteza ca diversele tehnologii care ar fi permis dezvoltarea ieftina, rapida si eficienta a masinilor electrice au fost suprimate (unele, aruncate in aer la propriu) de catre un consortiu obscur format din marile companii petroliere dimpreuna cu diversi indivizi aflati in pozitii cheie in chiar industriile producatoare de masini. Primul lovitura de Knock-Out data masinii electrice s-ar fi petrecut in 1899, an in care un prototip foarte competitiv atingea recordul mondial de viteza de la acea data: 110 km/h! o performanta uluitoare pentru sfarsitul secolului XIX. In ciuda acestui fapt, nimeni nu a mai auzit nimic de prototipul cu pricina, iar masinile de serie produse in primii ani ai secolului XX atingeau cu greu 30-40 km/h. A doua mare lovitura ar fi avut loc candva intre 1913-1914, cand eforturile comune a celor mai prolifici inventatori din acei ani, Henry Ford si Thomas Edison, de a produce un vehicul electric, ieftin si performant au fost impiedicate cu fervoare de tot soiul de indivizi cu larga putere financiara si influenta. In sfarsit, ultima mare batalie s-ar fi dat recent, in pragul anilor 2000, cand General Motors si-a ingropat ”de buna voie” EV1, primul prototip de masina electrica a unui mare jucator din industria auto, care a intrat pentru o scurta vreme (1996-1999) in productia de serie.




9. Tsunami-ul din 2004 a fost provocat de o bomba
Cu cele 229.866 de morti pe care le-a provocat, Tsunami-ul care a lovit Oceanul Indian pe 26 decembrie 2004, din perspectiva numarului urias de victime pe care le-a produs, se afla pe locul 7 in topul celor mai mari dezastre naturale din toate timpurile si pe locul 2 in topul celor mai sangeroase cutremure. Insa, daca nu este vorba despre un dezastru "natural", ci de un genocid care a fost initiat intentionat, cu ajutorul unei asa-numite bombe-tsunami, o arma nucleara care a fost detonata intr-o pozitie strategica din adancul oceanului? Conspirationistii afirma ca tehnologia capabila sa provoace o tragedie de asemenea proportii este cel putin fezabila, din moment ce o seama de cercetari in acest domeniu au fost conduse inca din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, experimente cu bombe-tsunami realizandu-se in 1944 si 1945 in Noua Zeelanda. De asemenea, inca din 1997, cu 7 ani inaintea devastatorului tsunami, Secretarul Apararii de atunci, din Statele Unite, William S. Cohen, afirma ca: "Exista grupari care au capacitatea de a se angaja in eco-terorism, prin tehnologii militare capabile sa schimbe clima, sa provoace cutremure sau eruptii vulcanice." Cu toate acestea, in afara ipotezei ca totul a fost un sangeros test la scara mare, cu greu se pot descifra motivele celor care ar fi lovit atat de crunt Sud-Estul Asiei prin tsunami-ul din Oceanul Indian

8. Atacurile teroriste de la World Trade Center
Reprezinta, poate, cel mai fierbinte subiect care a cazut prada teoriilor conspiratiei in istoria contemporana. Pe de-o parte, conspirationistii sustin ca o seama de indivizi din Guvernul Statelor Unite si din serviciile secrete americane au avut date certe despre iminentul atac, insa au ocultat voit aceasta pretioasa informatie – precum s-a intamplat pe 7 decembrie 1941, in cazul atacului aviatic japonez de la Peal Harbor, din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial –, refuzand sa intreprinda si cea mica actiune care ar fi impiedicat producerea atentatelor. Pe de alta parte, se speculeaza ca explozia celor doua avioane care au lovit Turnurile Gemene din New-York nu ar fi fost suficient de puternica pentru a conduce la prabusirea zgaraie-norilor WTC, aceasta producandu-se in urma unor explozii controlate (exista martori care sustin ca ar fi auzit aceste explozii), iar Pentagonul nu ar fi fost, de fapt, lovit de niciun avion. Care sa fi fost scopul oficialilor americani care au orchestrat sau au permis sangeroasele atacuri? Foarte simplu: declansarea Razboiului impotriva terorismului, cresterea justificata a cheltuielilor militare si ingradirea, de asemenea, legala, a libertatilor si drepturilor cetatenesti.

7. Nu exista incalzire globala! Totul este o afacere mondiala
Conspirationistii sustin ca asa-zisa schimbare climatica este o frauda perpetuata pentru scopuri financiare si ideologice. Intreaga isterie in masa provocata de iminenta incalzire globala ar fi de fapt o facatura inventata de catre obscurul grup de interese Bilderberg (130 de potenti financiari si persoane cu larga influenta, de la bancheri la politicieni) care se foloseste de incalzirea globala pentru a impune, in secret, o guvernare mondiala. Unul dintre cei mai inversunati sustinatori ai acestei teorii este chiar un climatolog, William M. Gray. Acesta afirma ca alaturi de terorism, incalzirea globala este inamicul public numarul 1 de care avea nevoie sistemul international de putere dupa sfarsitul Razboiului Rece, pentru a facilita marilor lideri impunerea unei cauze politice cu un larg succes la public, prin care sa se ia abuziv masuri politice, economice si sociale ce ar fi "absolut necesare" pentru a impiedica schimbarea climatica – adica pentru ca jucatorii din umbra sa-si realizeze interesele. In urma obsesiei mondiale vizavi de incalzirea globala, ar avea de castigat politicienii, oamenii de stiinta, oamenii de afaceri, diverse structuri din ONU, miscarile ecologice, plus numeroase organizatii secrete, precum Grupul Bilderberg si Clubul de la Roma.


6. SIDA, Ebola si SARS au fost inventate in laborator
In ultimii 20 de ani, una dintre temele predilecte ale romanelor si filmelor de groaza este virusul scapat de sub control, experimentul bacteriologic si virusologic secret care ar penetra masurile de securitate, s-ar raspandi instant in intreaga lume si ar provoca apocalipsa. Putini stiu insa ca asemenea subiecte de fictiune au aparut tocmai in urma ipotezelor unor (pseudo)oameni de stiinta care sunt convinsi de veridicitatea lor, publicand, spre sfarsitul anilor ’80 din secolul XX, o larga serie de lucrari mai mult sau mai putin documentate in care afirmau ca virusurile HIV, Ebola si SARS sunt de fapt niste superarme bacteriologice care au fost create in secret de catre Guvernul american. Mai mult de atat, raspandirea SIDA in Africa, in randul homosexualilor si al prostituatelor nu ar fi decat etape ale unui monstruos genocid in masa orchestrat de catre elemente puritane si xenofobe din administratia SUA, iar gripa aviara de acum 2 ani – un test la scara mondiala si un avertisment la adresa Chinei. Conspirationistii care promoveaza aceasta teorie, mai sustin ca inca de la bun inceput exista antivirus pentru toate cele trei calamitati bacteriologice, insa acesta este tinut secret, in vreme ce diversele cercetari independente care urmaresc (re)descoperirea remediilor sunt infranate, impiedicate sau, in cele din urma, eradicate de catre cei care au lansat virusurile in lume.

5. Cine l-a asasinat pe Kennedy?
Poate fi considerat exemplul clasic de teorie a conspiratiei. De altfel, foarte multi sociologi afirma ca acesta este punctul de cotitura in istoria conspirationista, momentul in care teoriile conspiratiile s-au transformat din joaca intelectuala a unui cerc restrans grup de entuziasti intr-un adevarat si exploziv fenomen de masa. Explicatia este foarte simpla, arata psihologii: defunctul presedinte american John F. Kennedy (29 mai 1917 - 22 noiembrie 1963), s-a bucurat de o imensa simpatie in randul americanilor, iar asasinarea sa a fost perceputa precum socul traumatic pe care-l resimtim in momentul in care ne moare un prieten sau o ruda draga. Toate aceste ratiuni afective si psihologice, combinate cu numeroasele omisii, controverse si balbaieli din Raportul Comisiei Warren, care l-a decretat drept asasin unic pe Lee Harvey Oswald, au nascut o monumentala respingere publica a variantei oficiale, un oprobriu fara precedent in istorie. Asadar, cine l-a asasinat pe Kennedy? Probabil, nu vom afla niciodata, pentru ca indiferent ce (nou) raspuns oficial ar mai da acum, la 46 de ani de la producerea controversatei crime, diversi oficiali americani, teoriile conspiratiei s-au impamantenit atat de bine, incat – probabil – pentru totdeauna vor exista numeroase (si poate argumentate) dubii in acceptarea unui raspuns final. Cei mai vizati adevarati killeri ai lui Kennedy (chiar daca Oswald a apasat sau nu pe tragaci) ar fi de fapt, Rezervele Federale (sistemul bancar central din SUA), CIA, KGB, FBI, vicepresedintele Lyndon B. Johnson, Fidel Castro sau/si Mafia.

4. Guvernele ascund adevarul: extraterestrii exista!
Totul a inceput in noaptea zilei de 24 februarie 1942, cand numerosi martori oculari afirma ca au vazut mai multe obiecte zburatoare neidentificate pe cerul Los Angeles-ului, OZN-uri asupra carora artileria anti-aeriana americana ar fi deschis focul. Precum in cazul asasinarii lui Kennedy, oficialii americani nu au dat o explicatie satisfacatoare opiniei publice – trebuie avut in vedere ca numarul californienilor care pretind ca au vazut OZN-urile se ridica la cateva mii, dar si faptul ca trecusera nici 3 luni de cand America intrase in cel de-al doilea Razboi Mondial, dupa atacul de la Pearl Harbor, iar americanii intrasera in fibrilatia psihologica a razboiului. 5 ani mai tarziu, pe 7 iulie 1947 avea loc celebrul incident Roswell – atunci, armata americana ar fi recuperat epava unui OZN care s-ar fi prabusit langa oraselul Roswell din New Mexico. Si in acest caz, un numar impresionant de persoane – peste 100 – afirma ca ar fi vazut fie OZN-ul, fie epava acestuia. Mai mult de atat, conspirationistii speculeaza ca americanii ar fi recuperat cadavrul unui extraterestru (sau chiar un extraterestru in viata). Explicatia oficiala – cum ca s-ar fi prabusit un balon meteorologic – nu a multumit, din nou, pe nimeni. De atunci, numarul celor care afirma ca au vazut OZN-uri a explodat, iuresul dezvaluirilor, controverselor si cercetarilor stiintifice si pseudo-stiintifice devenind un fenomen in masa, la scara planetara. Psihologi afirma chiar ca in cazul ufologiei avem de-a face cu o prima si adevarata mitologie moderna, inventata in secolul XX.


3. Lumea este condusa de conjuratii secrete: masoni, illuminati, skull&bones
O organizatie secreta cu origini obscure, care se pierd in negura istoriei (studiindu-i o parte a simbolisticii, unii cercetatori sugereaza ca ar fi o recrudescenta a medievalului Ordinul al Cavalerilor Templieri; altii merg mai departe si afirma ca Motorul Prim al organizatiei s-ar situa undeva in Egiptul Antic), Masoneria a rasarit spre sfarsitul secolului XVI, inceputul secolului XVII. De atunci, organizatia s-a mentinut intr-un discutabil (semi-)anonimat si s-a implicat din ce in ce mai activ in viata publica. Se pare ca, inca din secolul XVIII, in ceea ce priveste ordinea mondiala, scopul secret al Masoneriei este crearea unei societati bazata pe idealurile libertatii, egalitatii, fraternitatii, separarii Bisericii de Stat si al tolerantei religioase. In acest sens, masonii au luat parte activ la numeroasele revolutii din secolele XVIII si XIX, care au zguduit lumea din radacini si au facut trecerea ireversibila de la societatile organizate medievale la cele moderne. Numarul lor a crescut constant – conform ultimelor estimari, in prezent, in lume sunt in jur de 5 milioane de masoni – iar Masoneria a strans in interiorul ei elite politice, religioase si artistice, astfel incat, daca o privim din perspectiva sociologiei politice si o identificam cu un enorm si planetar grup de interese, supozitia conspirationistilor cum ca masonii ar conduce lumea (sau, mai degraba, o parte a ei) capata iz de adevar. Illuminati ar fi (in unele dintre ipoteze) crema elitei masonice, iar scopul acestora este mult mai obscur; in vreme ce Skull&Bones este o societate secreta, o fratie din cadrul prestigioasei universitati americane Yale, pepiniera studenteasca a Marilor Loje americane. Interesant este ca, pe parcursul secolului XX, in Statele Unite, intr-o proportie covarsitoare, aproape toate elitele din politica, administratie si finante – de la presedinti, la secretari de stat si directori de servicii secrete sau banci – au studiat la Yale si, evident, au facut parte din Skull&Bones



2.New World Order – guvernul mondial
Este varianta “hardcore” a teoriei precedente. Conspirationistii afirma ca un extrem de puternic si secret grup format din cei mai influenti membri ai diverselor societati secrete (un soi de elita a elitelor) comploteaza pentru a conduce lumea prin intermediul unui guvern mondial care ar inlocui treptat suveranitatea statelor. Grupul ar fi responsabil de formarea climatului financiar modern din secolul XX – eruptia marilor companii transnationale si, strans legate de acestea, de fenomenul globalizarii. Interesant (si poate comic) la aceasta teorie a conspiratiei este faptul ca le reuneste intr-un enorm amalgam sincretic pe toate celelalte – New World Order face legatura dintre evrei si masoni, lansand controversata sintagma «miscare iudeo-masonica», ii pune in aceeasi barca pe Illuminati si pe extraterestri, reuneste nenumarate teorii apocaliptice si grupuri milenariste crestine (aici intra, de exemplu, toate speculatiile legate de pasapoartele biometrice si cipurile subcutanate), pe Hitler, URSS, pe Templieri, teroristi si cercetatorii care experimenteaza arme bacteriologice. Sustinatorii New World Order afirma ca intreaga istorie se desfasoara in parametrii unui enorm Plan de inrobire mondiala a omenirii, fiecare epoca nefiind altceva decat o noua etapa in schema de desfasurare a maleficelor masinatiuni.


1. Sionismul – lumea este controlata de evrei
Ocupa prima pozitie a acestui top pentru ca este cea mai veche si mai ampla teorie a conspiratiei, strans legata de numeroasele ideologii xenofobe si politici rasiste care au bantuit istoria si fiind reinventata, practic, din antichitate si pana in epoca moderna, in fiecare secol in care au aparut miscari antisemite. In secolul XX, teoria a fost propulsata de un controversat document, Protocoalele Inteleptilor Sionului, din care rezulta ca evreii dimpreuna cu masonii conspira pentru a acapara puterea mondiala si a controla lumea. Textul are forma unor instructiuni de manual prin care noii membri acceptati in randul Inteleptilor sunt initiati in politica de cucerire a lumii prin controlul mass-media si a finantelor si prin inlocuirea ordinii sociale traditioanle cu una bazata pe manipularea in masa. Intr-o proportie covarsitoare, majoritatea istoricilor si cercetatorilor care au studiat lucrarea in profunzime au dovedit ca aceasta este pe alocuri un plagiat dupa cartea satirica Dialoguri in Iad intre Machiavelli si Montesquieu (scrisa, in 1864, de francezul Maurice Joly) si un fals fabricat candva intre 1895 si 1902 de catre ziaristul rus Matvei Golovinski, la ordinul lui Piotr Rachkovski, seful diviziei de la Paris a politiei secrete rusesti, Okhrana. In ciuda acestor evidente, Protocoalele... au fost des folosite in mod propagandistic pentru a alimenta miscarile antisemite – multi analisti considerand ironic ca tocmai propagarea lor este o conspiratie in sine

Zodiacul Egiptean

Zodiacul egiptean contine 12 simboluri cu corespondenta in mitologie, fiecare fiind prezentat in detaliu. Pe baza lor se pot stabili compatibilitatile cu alte semne zodiacale, dar si trasaturi specifice fiecarui nativ care, in acest mod, poate gasi calea spre autocunoastere. [Spre deosebire de celelalte zodiace, multe semne se repeta.]

NILUL [1-7 ian.; 19-28 iun.; 1-7 sept.; 18-26 nov.]
Compatibilitati: Amon-Ra si Seth;
Culori Norocoase: rosu aprins si bleumarin
Nativul acestei zodii este un pacifist innascut, capabil sa-si mobilizeze toate fortele pentru a-si atinge idealul: cel de a contribui la stabilirea linistii universale. Detesta conflictele de orice natura si va lupta pentru a-i convinge pe oameni ca trebuie sa-si foloseasca idealurile pentru a face ca lumea sa progreseze, nu sa o distruga.

AMON-RA [8-21 ian.; 1-11 feb.]
Compatibilitati: Nilul si Horus
Culori Norocoase: galben si portocaliu
Nativul este caracterizat de o extrema generozitate, orientandu-se spre oameni, pe care incearca sa-i ajute sa se dezvolte. Inteligent si dezinteresat, incearca sa-si impartaseasca ideile si sa actioneze in asa fel incat ceilalti sa dea tot ce este mai bun din ei. Cei nascuti sub acest semn accepta cu mare dezinvoltura provocarile si schimbarile.

MOUT [22-31 ian.; 8-22 sept.]
Compatibilitati: Amon-Ra si Thot
Culori Norocoase: maro si rosu carmin
Nativul are puternice accese de melancolie preferand, adesea, sa se retraga in lumea lui onirica, acolo unde poate reflecta nestingherit asupra misterului vietii si al mortii. Dispunand de incredibile resurse sufletesti, nativul poate vedea esenta lucrurilor. Capacitatile lui de comunicare sunt practic nelimitate, dar adesea este mult prea cinic.

GEB [12-29 feb.; 20-31 aug.]
Compatibilitati: Seth si Horus
Culori Norocoase: violet si portocaliu
Sensibil si bland, este extrem de impresionabil si dispus sa-i apere pe cei dragi, chiar si cu pretul vietii. Desi modest si prietenos, adesea poate deveni un narcisist intelectual, mai ales ca e constient de propria valoare. Vanitos si neinduplecat, se implica prea mult totusi in relatiile sociale.

OSIRIS [1-10 mart.; 27 nov.- 18 dec.]
Compatibilitati: Isis si Thot
Culori Norocoase: galben si verde
Nativul acestei zodii este caracterizat de dualitate, este generos si inteligent. Pare puternic, dar in realitate este extrem de fragil, isi doreste foarte multe lucruri, dar este incapabil sa reactioneze in fata pericolelor. Singura lui problema majora este aceea ca nu stie sa ia decizii.

ISIS [11-31 mart.; 18-29 oct.; 19-31 dec.]
Compatibilitati: Thot si Osiris
Culori Norocoase: alb si albastru
Cel nascut sub ocrotirea zeitei Isis este nobil, generos, rafinat, dar in acelasi timp, un pic distant, pentru ca superioritatea se citeste in toata personalitatea sa. Este destinat sa aiba grija de ceilalti, constituind simbolul maternitatii si al fertilitatii. Gazda perfecta si prieten de nadejde, nativul va lupta pentru a-si pastra sufletul neintinat.


THOT [1-19 apr.; 8-17 nov.]
Compatibilitati: Bastet si Geb
Culori Norocoase: rosu carmin si auriu
Nativul acestei zodii este inzestrat cu multa vointa, are o mare doza de incapatanare, o personalitate puternica si nu se da batut in fata vreunui obstacol. Inteligent, erudit si curajos, este capabil sa inteleaga tot ce se intampla in jurul lui, este mereu dornic sa descopere, dar dorinta lui de a ajunge la putere prin orice mijloace il face oportunist si influentabil.

ANUBIS [8-27 mai; 29 iun.- 13 iul.]
Compatibilitati: Bastet si Isis
Culori Norocoase: maroniu si purpuriu
Inteligent si milos, gata oricand sa sara in ajutorul celor obiditi, nativul are intotdeauna tendinta de a pune raul in fata. Aceasta se poate traduce prin fatalism, neincredere in fortele proprii. Devine introvertit, iar tendintele lui de a se refugia intr-un univers personal il indeparteaza de latura practica, dar indispensabila vietii.

SETH [28 mai- 18 iun.; 28 sept.- 2 oct.
Compatibilitati: Geb si Nilul
Culori Norocoase: turcoaz si negru
Cel guvernat de zeul Seth se afla, in mod cert, sub imperiul fricii adesea nejustificate, vazand in orice interlocuitor un potential dusman care i-ar putea ameninta libertatea. Pretinde foarte mult de la ceilalti, dar aceasta pentru ca este foarte exigent cu el insusi. Ii e teribil de greu sa zaboveasca prea mult asupra unui lucru.

BASTET [14-28 iul.; 23-27 sept.; 3-17 oct.]
Compatibilitati: Horus si Sekhmett
Culori Norocoase: ocru si gri
Nativul cauta echilibrul si armonia in legaturile cu cei din jurul lui. Adesea cade prada anxietatii pentru ca isi epuizeaza energia fizica si mentala. Dar are o uimitoare capacitate de a se reface, caci are mare incredere in fortele proprii, fara insa ca aceasta sa se transforme in autosuficienta sau egocentrism. Are mare succes la reprezentatii sexului opus.

SEKHMETT [29 iul.- 11 aug.; 30 oct.- 7 nov.
Compatibilitati: Bastet si Geb
Culori Norocoase: verde si turcoaz
Nativul este un fin observator al realitatii, extreme de autoritar, avand reale virtuti telepatice, dar are un handicap major: este incapabil de a afla ce este aceea indulgenta. Incearca sa-si mentina verticalitatea morala cu orice pret, dar principiile lui ferme vin adesea in contradictie cu dorintele si nazuintele lui secrete.

odiac Egiptean: HORUS

Horus
20 aprilie - 7 mai
12 - 19 august

Este compatibil cu:
Bastet (14 - 18 iulie; 23 - 27 septembrie; 3 - 17 octombrie)
Geb (12 - 29 februarie; 20 -31 august)
Culori norocoase: rosu carmin(barbati) si auriu (femei)

Legenda spune ca Horus l-a provocat pe Seth, zeul raului si al confuziei din Egiptul de Sus, care l-a asasinat pe pe Osiris, tatal lui Horus. Acesta a razbunat moartea tatalui sau si a devenit zeul ordinii si dreptatii. De aceea faraonul in Egiptul antic devenea Horus pe pamant, stapanul celor 2 tari (Egiptul de Sus si Egiptul de Jos). Cei nascuti sub semnul de Horus isi croiesc drum in lume cu o vointa de fier. Inteligenta lor si dorinta de a invata ii face capabili sa inteleaga si sa descopere totul.

Trebuie sa-si stapanesca spiritul de rebeliune devreme, inaintea ca dorinta lor de a domina sa ii faca oportunisti. Forta psihica profunda se inclina catre un pronuntat misoginism apreciind mai mult virilitatea masculina decat ceea ce i-ar putea oferi partea feminina. Cu toate acestea ii este frica de singuratate, avand nevoie de aprecierea sexului opus

OZN-uri Post Decembriste - Romania sub asediu

OZN.Post-Decembriste

Se pare ca si inainte de ’89 au existat nenumarate cazuri de aparitii si manifestari care de cele mai multe ori au fost trecute cu vederea sau chiar mai mult decat atat – musamalizate. Se pare ca acest gen de evenimente nu era pe placul cuplului dictatorial cat nici a celor sus pusi.Dupa cate spunea si domnul General in interviul pe care dansul ni l-a acordat : “ Era ca un subiect taboo.Nu intotdeauna puteai sa vorbesti despre ceea ce noi numim ozn. Problema cea mai rea era cu pilotii.Daca observau un asemenea lucru trebuiau sa fac un raport, raport care era strict secret , era adresat direct comandantului si nu mai aveau voie sa vorbeasca despre acest fenomen, nici chiar intre ei.Aveau frica ca vor fi scosi de la zbor si atunci in loc sa raporteze preferau sa taca.” Dar chiar daca a fost asa, Emil Strainul nu a renuntat sa stranga dovezi, materiale si declaratii.Sa urmarim mai departe patru cazuri foarte interesante studiate de domnia sa.

Cazul Arad - 1979

“ Organele de trafic maghiare semnaleaza celor romanesti despre intrarea pe teritoriul Roamaniei a unui balon meteo maghiar.Balonul este observat si cercetat de radarele romanesti inca inainte de a intra in spatiul aerian al Romaniei, deplasandu-se pe directia Arad – Baia Mare, trecand in URSS la o altitudine de peste 5000 de m . Dupa aproximativ 30 de km percuri in spatiul aerian al URSS , balonul se ridica in stratosfera si explodeaza.
Dupa intrarea pe teritoriul Roamniei, balonul a evoluat la o inaltime variind intre 8 000 si 10 000 m. Evolutia in spatiul romanesc aerian a durat 52 e minute. Dupa aproximativ 23 de minute (masurate in durata evolutiei), a fost observat un al doile corp ce insotea balonul , a carui aparitie era din irectia cosmosului , venind de “ sus” . A zburat cu balonul aproximativ 34 de km fiind observat de 7 radare diferite ca frecventa de lucru si pozitie geografica de amplasare.In momentul in care de pe aerodromul cel mai apropiat a decolat un avion de vanatoare pentru interceptare, la contactul cu cele doua obiacte ce zburau in tandem , cel de-al doile obiect a manevrat , disparand cu o viteza de peste 6 Mach , in abisul cosmosului.
Avionul , in timpul prevazut a inspectat balonul , dupa care a aterizat.Balonul si-a continuat zborul , dupa cum am aratat mai sus. Desi a existat contact radar si vizual cu cel de-al doile obiect (semnalul receptionat fiind ca cel obtinut de la un avion curier), nu I s-a putut stabili natura , fiind catalogat ca….posibil balon.Evolutia a fost urmarit prin radar pana la aproximativ 100 km inaltime.Modul de evolutie nu a corespuns aerodinamicii cunoscute la aparatele de zbor terestre.”

Incident OZN in Mare
a Neagra

“ Iulie 1974. Norii negrii ai unei posibile confruntari militare se adunau deasupra Marii Mediterane.Printr-o lovitura de stat , presedintele Ciprului , arhiepiscopul Makarios, este inlaturat de la conducere si insula este invadata de trupele turcesti.Toate tarile din zona mediteraneana si a Marii Negre , prin intermediul aliantelor celor doua blocuri militare existente la acea data (NATO si Pactul de la Varsovia ), sunt in stare de alerta maxima.Este de la sine inteles ca intr-un asemenea context spatiul aerian si maritim din zona , ca si cel invecinat, era cercetat prin toate mijloacele (inclusiv radioelectronice), inregistrandu-se orice miscare suspecta.Datorita tensiunii create , traficul aerian si maritim era grav perturbat.Dar chiar in aceasta situatie tragica se pare ca se mai intampla ceva , de data asta straniu.Am subliniat contextul in care se petrecea intamplarea , tocmai pentru a arata certitudinea fenomenului observat , data fiind amploarea masurilor lute cu acest prilej de toate statele din zona , intr-un moment cand nimeni nu-si putea permite sa glumeaca.
24 iulie , ora 02.15. Pe ecranul unui radar de pe coasta romaneasca a Marii Negre apare un semnal de la o aeronava nidentificata. Se confirma prezenta sa printr-o instalatie de radiolocati aflata pe o pozitie de dispunere , ce lucra pe o frecventa diferita.Desi rau excluse erorile, ulterior un al treile radar certifica existenta prezumtivei aeronave.Minutele trec si ciudata prezenta , ce nu respecta nici un traiect de zbor, nu-si semnala apartenenta si evolua pe un triect deosebit de sinuos cu mari variatii in altitudine si viteza, a reusit sa alarmeze pe cei ce vegheau la siguranta cararilor nestiute ale spatiului aerian.Se ia legatura cu nave din larg , aflate mai aproape de zona unde evolua obiectul neidentificat. Se confirma de doua vase ale Marinei Militare – pe anumite portiuni de traiect, cand obiectul intra in posibilitatile tehnice ale mijloacelor de bord – evolutia acestuia, fara a se putea determina natura sa. Prin intermediul cooperarii , se confirma ca radare rusesti si bulgaresti urmaresc de o perioada de timp ciudata “aeronava” , dupa care unii renunta , considerand-o un balon inofensiv in deriva (rusii), ceilalti afirmand ca este o aeronava de lupta antisubmarin, amabarcata ruseasca , decolata de pe una dintre navele purtatoare din larg.Evolutia Ozn –ului este urmarita timp de 37 e minute in limitele de altitudine confirmate de radioaltimetre, respectiv 500 la 15 000 m si cu viteze ce variaza intre 0 km/h (stationare la punct fix) si aproximatix 4 000 de km /h . rezumtivul OZN va disparea undeva foarte aproape de zona unde a aparut ultima semnalare ce indica o altitudine de 6000 m si o viteza de 970 km /h.In perioada observatiei , nici o aronava nu s-a aflat in pericol, nu s-au semnalat anomalii in propagarea undelor radar si nimeni nu a revendicat vreun incident aerian in arealul unde a fost observat fenomenul citat.
Mai tarziu , cativa marinari aflati cu nave de lupta in larg au relatat pentru data si ora avute in discutie evolutia unei ciudate “stele” pe care au urmarit-o minute in sir facand tot felul de “acrobatii” , ce s-au finalizat cu o explozie puternica , plina pana la “abundenta” de lumina si culoare (un adevarat foc de artificii , vor spune marinarii). Tot ei vor povesti (simpla coincidenta!?) ca in perioada respectiva nu au avut receptie radio aproape deloc din cauza unor puternici paraziti (pusi pe seama bruiajului radio) , dar care , ciudat , se manifestau numai in zona survolata de OZN , cum se constata mai tarziu la analiza incidentului.
In 1994 , la Timisoara , la EUROCON , un cercetator OZN bulgar va relata un incident OZN , care ca data si zonare , coincide cu cel prezentat mai sus , sustinand ca o nava militara a fostei URSS ar fi doborat cu o racheta antiaeriana un OZN descoperit si semnalat de radaristii ramani deasupra Marii Negre in apele internationale.”

Cazul Mihail Kogalniceanu – 1998

“11 octombrie 1998. Pe Aerodromul Mihail Kogalniceanu se desfasura normal programul de decolari – aterizari la categoria aeronave civile . Ora 15, 14.Statia radar care desrveste aerodromul semnaleaza turnului de control si punctului de conducere a zborurilor ca pe directia N-S se deplaseaza un obiect tinta , format din cle mai multe obiecte elementare, estimate de la sol ca fiind intre 7 si 9 bucati, deplasandu-se cu viteze de peste 11.000 km/h! La altitudinea de 7000 m , informatie confirmata si de alte statii de radar.
Tinta este vizibila pe radar la circa 45 km de aerodrom, trece de vericala acestuia la inaltimea menionata si dupa alti 60 de km dispare in abisurile cosmosului.Obiectele au zburat in formatie , fiind observate vizual si prin mijloace optice timp de 8-12 secunde. S-au obtinut vizualizari si pe radarele de bord ale mai multor avioane militare, unul dintre ele fiind scos inutil la interceptare.Dupa contactul radar, a pierdut tinta , nemaiputandu-se angaja pentru interceptare, desi era in fortaj , pentru ca viteza ii era totusi insuficienta.
Obiectivele aveau lumini multicolore . Trei avioane civile (curse), ce se aflau in trafic , au confirmat viteza obiectelor. Din intamplare , pe aerodrom se afla un mare numar de specialisti in domeniul aeronauticii, care au confirmat ca aceste obiecte nu puteau fi de origine terestra.In timpul evolutiei obiectele au fost insotite de un sunet de inalta frecventa , martorii afirmand ca zgomotul acela avea un fel de muzicalitate ireproductibila , dar placuta auzului.Ele, dupa cum a iesit la analiza, au venit din cosmos si tot acolo s-au intors.Evolutia ciudatelor obiecte a putut fi observata vizual si pe radarul de bord de catre doua avioane decolate de pe o nava ruseasca de pe Marea Neagra .Nu s-au observat perturbatii radioelectronice.Incercarea de fotografiere cu fotomitraliera a fost nula , developarea filmului nerelevnd nimic, ca si cum filmul nici nu ar fi fost expus.Martorii sustin ca obiectele au zburat in formatie V esalonata.Culorile erau deosebit e vii si de placute ochiului, dar neinvaluite in halouri, fiecare obiect putand fi observat separat desi se zbura in formatie deosebit de stransa. Cazul a fost clasat din lipsa de probe si apoi a fost dat uitarii. ”

Incidentul din luna august 1998 – Aeroportul Bucuresti – Otopeni

“Dialogul urmator cuprinde redarea exacta a benzii de magnetofon pe care a fost inregistrata convorbirea dintre Serviciul de Control Otopeni si echipajul unei aeronave romanesti.
Echipajul (E) : Bucuresti approach, daca vedeti in zona noastra alta tinta.Este o lumina albastra ce se roteste in jurul nostru.Vedeti ceva pe radar?
Bucuresti approach (B.a) : Nu raspunde, vorbeste cu un alt avion.
E: Turnul de control !
B.a : Va ascult!
E: Daca in zona noastra observati (pe radar) o alta tinta.Avem in dreapta un obiect, o lumina albastra.Daca se vede ceva pe radarul dumneavoastra…
B.a : Nu vad nimic . Cred ca este un avion, dar nu va vad nici pe dumneavoastra.
E : Suntem in dreapta fata ; un obiect la ora 14.
B.a : Da, intr-adevar, este deasupra la MZL!
E : Ne insoteste de la decolare…
B.a : Da, am vazut acum…trei puncte acolo!
E : Rog apreciati inaltimea.Va rog!
B.a : Sunt trei tinte , insirate una dupa alta.
E : Da, una este deasupra….la 7000 m , am zis noi , si in dreapta.
B.a : Da, in dreapta , acum la ora 15.
E : Corect.Asa este !
B.a : Daca va uitati , mai sunt doua in spate!
E : In spate nu avem cum ; o vedem numai pe aceasta din fata dreapta.
B.a : In spatele tintei….luminii pe care ati vazut-o dumneavoastra….
E : Da, da, asa este, am vazut-o! O vedem si pe aceasta!
B.a : Sunt la distante egale una de alta, ultima mai indepartata….
E : Corect asa este.Ne-au cam inconjurat!
Navigatorul : Terminati, sa fac si eu un acord – nu mi-a mers deloc ARK-ul pe portiunea asta!
Tintele, obiectele, luminile albastre a caror marime aparenta era de circa 20 de miimi la 4000 de m distanta – deci aveau in jur de 80 de m in diametru – au fost observate de un echipaj cu mii de ore de zbor, familiarizat cu ce se poate intampla in aer si oricum , daca tinta aceea ar fi fost planeta Venus, celelalte doua cu care era in formatie ce mai erau?
Pe urma este dublarea observatiei prin radar de catre operatori, la fel de familiarizati cu tintele aeriene si in cele din urma este acea exclamatie a navigatorului : “Terminati, nu mi-a mers ARK-ul”, care centralizeaza toata informatia, intrucat se stie , unul dintre efectele OZN este paralizarea legaturii radio (total sau numai pe anumite game de frecvente ).
In cazul de fata , convorbirile cu solul se efectuau in UUS, iar ARK- ul (radiogoniometrul) functioneaza pe unde medii.