duminică, 25 decembrie 2011

Protect Ip Act Break - Proiectul anti-piraterie

Principalii giganti ai internetului , google , twitter si yahoo sunt ingrijorati de noul proiect anti-piraterie.

Mai mulţi pionieri ai internetului, dintre care fondatori ai eBay, Google, Twitter, Yahoo! sau Wikipedia, au publicat miercuri o scrisoare deschisă exprimându-şi îngrijorarea faţă de un proiect de lege antipiraterie în prezent în studiu în ambele camere ale Congresului Statelor Unite.
Proiectul, denumit "Stop Online Piracy Act" la Camera Reprezentanţilor, fusese introdus în prealabil în Senat sub numele de "Protect IP Act" şi vizează combaterea pirateriei online, scrie Agerpres.



Dacă el a primit sprijin de la Hollywood, din partea industriei muzicale sau a Camerei de Comerţ a SUA, acest proiect s-a lovit de opoziţia asociaţiilor de apărare a libertăţii de expresie, potrivit cărora el ar permite administraţiei americane să închidă site-uri web, inclusiv din străinătate, fără un proces în forma cuvenită.



Potrivit acestor pionieri ai internetului, a căror scrisoarea adresată congresmanilor americani este publicată în mai multe ziare, propunerile legislative în studiu "ar oferi guvernului SUA puterea de a cenzura internetul utilizând proceduri similare celor folosite de China, Malayezia sau Iran".


"Am avut cu toţii şansa de a forma grupuri sau asociaţii bazate pe internet într-un mediu de reglementare ce promovează spiritul de întreprindere, inovaţia, crearea de conţinut şi libera exprimare online" scriu ei.

"Ne temem astăzi că Protect IP Act şi Stop Online Piracy Act, care iniţial s-au bazat pe o bună intenţie de a lupta împotriva pirateriei online, ne contestă această structură", adaugă ei.


Aceste proiecte de lege ameninţă "să ceară serviciilor de internet, cum ar fi cele pe care le-am fondat, să supravegheze legăturile spre care se îndreaptă utilizatorii sau ce anume pun ei online", adaugă aceştia, avertizând că acest fapt ar putea avea un "efect ce va îngheţa" internetul.


Printre semnatarii acestei scrisori figurează cofondatorul Google Sergey Brin, cofondatorii Twitter Jack Dorsey, Biz Stone şi Evan Williams, cei de la Yahoo! David Filo şi Jerry Yang sau fondatorul eBay Pierre Omidyar şi cel de la Wikipedia Jimmy Wales.


2 comentarii:

  1. Buna ziua , sunt de acord cu schimbul de linkuri http://adevar-sau-conspiratie.blogspot.com cu titlul Adevar-Sau-Conspiratie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult blog-ul dumneavoastra si as dori sa discutam prin e-mail, daca se poate, despre toate aceste conspiratii. Daca doriti, va las e-mailul meu si sper din tot sufletul sa imi raspundeti pentru ca eu caut persoane de genul dumneavoastra cu care as putea sa discut despre aceste subiecte foarte importante din punctul meu de vedere(elle.rouge@yahoo.com). Va astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere