joi, 22 aprilie 2010

A fost descifrat misterul monolitului de pe Marte?

A fost descifrat misterul monolitului de pe Marte?



















A fost descifrat misterul monolitului de pe Marte?

O imagine surprinsa pe suprafata planetei Marte, imagine reprezentand un misterios monolit, a inflacarat imaginatia oamenilor de stiinta si zecilor de mii de curiosi, care au vazut in aceasta, dovada actiunilor unei civilizatii necunoscute. Astazi, cercetatorii fac front comun in ceea ce priveste originea 100% naturala a obiectului si exclud interventia extraterestrilor, ceea ce nu face decat sa inflameze spiritele in randul scepticilor.
„Ar fi stupid sa ne referim la acea formatiune ca la „un monolit” sau „o structura”, pentru ca asta implica interventie unei fiinte inteligente. E ca si cum cineva l-ar fi pus acolo. In realitate, este foarte posibil ca bucata de roca din imagini sa se fi format prin actiunea fortelor naturii de pe Marte”, afirma Yisrael Spinoza, reputat cercetator in cadrul Universitatii din Arizona.



Fotografiile arata, insa, un bloc de piatra ce seamana izbitor cu misteriosul monolit ce apare in momentul cheie al evolutiei oamenilor in productia hollywoodiana „2001: Odiseea Spatiala” a lui Stanley Kubrik. Imaginile surprinse anul trecut au fost facute publice recent si au atras atentia tuturor pasionatilor de astronomie. „Este posibil ca el sa fi fost creat de o straveche civilizatie martiana? Este posibil ca NASA sa stie deja raspunsul si sa incerce sa il ascunda?”, sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pun scepticii.



„Straturile de roca, sub actiunea miscarilor tectonice, pot crea deseori structuri cu unghiuri pefect drepte. Nici nu trebuie sa mergem pe Marte ca se le vedem. Le avem din belsug chiar si aici, pe Terra. Iar daca vi se pare interesant, putem sa observam o multime de „monoliti”, chiar si pe Phobos, luna Planetei Rosii”, declara convins Alfred McEwen, un alt cercetator al Universitatii din Arizona
.


Raspunsurile oamenilor de stiinta nu sunt, insa, suficiente pentru toti scepticii. Acestia sustin in continuare ca NASA incearca sa ascunda adevaratele descoperiri de pe Marte, impresia alimentata si de dosarul care nu fost facut public dupa ultima expeditie pe Planeta Rosie.

2 comentarii:

  1. DE-TOMASS :Ce ar fi pentru prima oara cind americani ascund adevarul si minte cu nerusinare?La ei totul e tinut la secret.

    RăspundețiȘtergere
  2. CORECT ! Doar traim in minciuna :)

    RăspundețiȘtergere