marți, 23 februarie 2010

Vampirii Energetici

Majoritatea oamenilor isi dau puterea lor altora intr-o anumita masura si este foarte important sa observi lucrul acesta si sa vezi cand o dai si cui o dai. Constienta asupra acestui lucru este extrem de importanta.



Uneori este ok sa-ti dai puterea ta in sensul de respect persoanei care merita si care te imputerniceste sa-ti construiesti visul DAR nu confunda acest lucru cu a da puterea Vampirilor de Energie.



Cine sunt acesti vampiri de energie? Sunt acele persoane din jurul tau care te secatuiesc de energie. Si ii simti imediat. Pot fi parinti tai, prietenii, partenerul de viata.. poti fi chiar tu cateodata.


Cum ii simti? Ai pur si simplu senzatia aceea de discomfort in stomac cand esti in preajma lor.


Stephane vorbeste de 4 tipuri de vampiri energetici:



1. Martirul(ahh.. vai saracul de mine..)
2. Indiferentii(distantii)
3. Interogatorul
4. Indimidatorul



Daca nu stii cum sa-i anihilezi acesti oameni au puterea sa te secatuiaca de energie si sa-ti scada stima de sine. Tine minte.. influenta este subtila dar este extrem de puternica. Poate nu simti imediat ca este dezastruos sa fi in preajma acestor tipuri de persoane dar iti racesc spiritul si pe termen lung te incetinesc sau chiar au puterea sa te opreasca din contruirea visului tau.



1. Martirul… tipul asta de persoana te suge de energie pur si simplu datorita planerilor lor despre tot ceea ce misca.. tot ceea ce misca este impotriva lor. Iti fura din energie pentru ca in preajma lor ajungi sa te simti ca fiinduti mila de ei desi stii ca nu este vina ta pentru situatia lor. Oamenii astia vad lumea ca fiind nedreapta, si nu vor sa-si asume responsabilitatea si mai mult decat atat vor ca tu sa stai si sa le asculti suferinta lor si sa-i ajuti. Singurul mod in care poti ajuta aceasta persoana este sa ataci provocarile lor direct in fata si sa le arati ca de fapt este responsabilitatea lor sa faca ceva in legatura cu viata pe care o manifesta. Asa ca imediat ce simti un martir in preajma ta nu te lasa sedus in suferinta lui ci spune-i drept in fata cum stau lucrurile. Daca are puterea si deschirea sa vada calea excelent daca nu poti sa le dai drumu, continua sa-ti construiesti visul si nu lua bagajul lor emotional cu tine.


2. indiferentii – distantii – sunt oamenii aceia pe care i-ai descrie a fi timizi sau chiar snobi. Ei au dezvoltat aceasta atitudine cel mai probabil ca metoda aparare la niste parinti dominatori sau mediu dominator si manipulant. Se prefac ca nu le pasa de ce cred ceilalti si poarta aceasta masca pentru a „avea un atu asupra ta”. Iti dai seama ca esti in preajma unei astfel de persoane cand te trezesti ca doar tu vorbesti, pui intrebare dupa intrebare incercand sa-i scoti din carcasa lor. Isi doresc lucru acesta pentru ca in felul acesta pot castiga controlul, atentia si validarea. Te poti simti neadecvat in preajma lor si scazut ca si cum ar fi ceva in neregula cu tine si daca te plangi cumva te trateaza cu tacere..
Este important sa tragi o linie si sa-ti menti integritatea. Pur si simplu nu este vorba despre tine este vorba despre ei. Nu te lasa sedus. Lasa-i asa cum sunt daca nu vezi semne de transformare.



3. interogatorii sunt cei care iti pun intrebari nu pentru ca doresc sa-ti asculte parerea si pentru ca doresc sa te doboare si sa te faca sa te indoiesti de tine. Intreaba o gramada de intrebari retorice pentru a-ti gasi puctul sensibil.. dupa cum spune Stephane sunt oameni inteligenti dar inteligenta nu ma impresioneaza. In schimb SINCERITATEA DA. Ei poarta acest aer superior si vor sa te coboare pe tine pentru ca nu cumva sa simta frica din interiorul lor. Fi inseductibil in aceasta situatie.



4. Intimidatorii. Ii poti observa imediat pentru ca ei vad lumea ca fiind o continua lupta si pe oricine drept adversar.. Sunt acei oameni(barbati / femei ) macho dobitoci ? , maniaci ai controlului etc… fac toate lucrurile acestea pentru ca le este frica ca altcineva le va lua puterea. Adevarul este ca atunci cand ai puterea in interiorul tau nimeni nu ti-o poate lua.
Simple argumente impotriva pozitiei lor creaza agitatie si violenta din partea lor.
Ce este cu adevarat frumos este ca atunci cand vad ca nu te pot controla sau intimida se transforma in martiri.. asa ca in loc sa mai foloseasca amenintarile incep si folosesc vinovatia sa te controleze. Iar fi inseductibil la suferinta lor.
Asemeni lor indiferentii se transforma in interogatori cand simt ca isi pierd controlul asupra ta.

6 comentarii:

  1. Salut! Am 2 întrebări, şi-ţi mulţumesc de pe acum dacă mă poţi ajuta. Cum îmi pot da seama dacă sunt un vampir energetic? Iar dacă sunt, cum îmi pot controla puterile?

    RăspundețiȘtergere
  2. iti poti da seama dupa caracterul tau...si daca te regasesti in unul din cele 4 tipuri de vampiri...cat despre antrenament..las-o balta...nu-ti doresti sa devi unul

    RăspundețiȘtergere
  3. ca si caracter, nu ma regasesc in nici unul dintre cele 4 tipuri de vampiri. am mai citit si pe alte site-uri despre, si nu ma regasesc cam pe niciunde in caracteristicile unui vampir energetic, exceptand faptul ca de cand ma stiu am fost, si sunt, ca si fire destul de energica. cu sau fara prezenta altora in jurul meu. daca este ceva ce imi reincarca bateriile in orice moment, atunci aceea e muzica. arareori pot sa stau fara sa ascult muzica.
    in ceea ce inseamna persoanele din jurul meu si reactiile sau cererile vis-a-vis de ei, ma consider o persoana destul de echilibrata.
    dar prietenul meu imi spune ca i se intampla foarte des ca prezenta mea sa-l secatuiasca de energie. i se intampla atat in momente de povestit una alta, cat si in linistitele momente de doar vizionat un film. este singura persoana care a simtit acest lucru in preajma mea.
    nimeni altcineva nu a mai dat semne cum ca as avea acest efect asupra lor.
    sa fiu totusi, fara sa-mi dau seama, un vampir energetic? si daca da, cum as putea sa ma controlez in a nu ma mai "hrani" cu energia lui?(o reechilibrare energetica, daca pot sa-i spun asa)

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie doar psihic..sa iti gasesti linistea..sa ai o ordine in ganduri...stiu ce zici , ca am trecut si eu prin faze de genul ...doar..pune`ti ordine in ganduri...nu te mai agita...nu te mai emotiona si excita , nu te mai grabii cand vorbesti..si cu calm ...o sa se duca senzatia ta !

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai,sa zicem eu cunosc o persona foarte apropiata mie care este vampir energetic,ea a devenit cand a facut ce scria pe un site (nimic alt ceva decat sa isi relaxeze muschii din cap pana in picioare si sa incerce sa vada cu ochii mintii energiiile care o inconjoara..apoi sa observe cum prin dorinta ei vine spre ea.) de atunci poate sa o faca.. sa hranit si din mine..imi este foarte draga si acum nu se mai poate opri ...ea nu vrea sa faca rau dar daka nu se hraneste i se face somn si cade intrun somn luuung....cum sa o ajut??va rogg spuneti-mi

    RăspundețiȘtergere
  6. Din punct de vedere ENERGETIC"
    "Vampirul Energetic" = ,,PRADATOR"
    "Oameni simpli'' ="PRADA"
    "Vampirul energetic" este inceputul unei ''noi trepte'' al evolutiei umane din punct de vedere ENERGETIC! Deci "Vampiri" au fost,sunt si vor fi mereu cu un 10 pasi in fata!
    Aceste ''tehnici'' sunt absolut inutile pentru ca au un efect TEMPORAR si FALS la nivel MENTAL!
    Este natural ca cel "PUTERNIC" sau in "CONSUME" pe cel "SLAB"!
    Corpul energetic al unui '' vampir'' este foarte complex si exterm de ADAPTABIL!

    RăspundețiȘtergere